Even vooruit kijken: Cultuurnacht en Naomi Adriaanz

Cultuurnacht Breda , uitzending 26 januari

In de uitzending van 26 januari ruim aandacht voor de Cultuurnacht, die de avond ervoor wordt gehouden. Met uitgebreide reportages. Presentatie: Yvonne Ton

Cultuurnacht Breda 2015 in Electron

Saxofoniste Naomi Adriaanz in GrensGeluiden van 2 februari

Tenorsaxofoniste Naomi Adriaansz is hoofdgast in GrensGeluiden van 2 februari. Naomi ontdekte op zevenjarige leeftijd de jazz en heeft nu een stormachtige carrière. Presentatie: Debby Roukens

Naomi Adriaanz

Maak kennis met Marieke Wiegel, nieuwe directeur Grote Kerk

Beluister de uitzending in GrensGeluiden Supplement

Sinds 1 januari heeft de Grote Kerk een nieuwe directeur. Marieke Wiegel is de opvolger van Willem van der Vis, die deze functie 25 jaar lang vervulde. Marieke Wiegel heeft ruim twintig jaar ervaring in de culturele sector. GrensGeluiden zocht haar op in haar eerste werkweek.

Debby Roukens versterkt het GrensGeluidenteam

Presentator/programmamaker Debby Roukens versterkt vanaf januari het presentatieteam van GrensGeluiden. Debby was lange tijd een bekende stem én gezicht bij Omroep West, waar zij onder meer 12 jaar lang een van de vaste gezichten was van het dagelijks nieuws. Zij presenteerde ook een lunchprogramma en combineerde bij Omroep West radio & tv. Debby werkte in het verleden ook voor SBS6 en Stadsradio Rotterdam. We wensen haar veel succes bij GrensGeluiden!

Debby Roukens

Debby is voor het eerst te horen, samen met Yvonne Ton, in GrensGeluiden van 12 januari.

‘Cajunfotograaf’ Emile Waagenaar in GrensGeluiden van 5 januari

Luister elke zondag om 11 uur, BredaNu radio. Live via internet, en Radio gemist. FM frequenties: 107.3 & 92.9 (kabel)

Beluister deze aflevering in GrensGeluiden Supplement

De Bredase fotograaf Emile Waagenaar ging meer dan eens naar het gebied rond de bayous van Louisiana om fotoportretten te maken van Cajunmuzikanten. Inmiddels is hij ereburger van Rayne en Lafayette. Emile is centrale gast in GrensGeluiden van 5 januari; Er leven veel vragen en misverstanden over het strafrecht. Rechters zouden te soft zijn en veel te laag straffen. Rechter Gerlof Meijer pakte de handschoen op en toert met zijn theatercollege  Strafrecht? Levensecht! langs kleine theaters in het land om burgers inzicht te geven in de dilemma’s waarmee strafrechters te maken hebben. Verder onze rubrieken over Brabant Cultureel en film.

Presentatie: René Oomen

een van de vele Cajunportretten. Foto: Emile Waagenaar

Twee auteurs in WinterGrensGeluiden; Motell Rijnen (22 dec) en Rinus Spruit (29 dec)

Luister elke zondag om 11 uur, BredaNu radio. Live via internet, en Radio gemist. FM frequenties: 107.3 & 92.9 (kabel)

22 december

Beluister de uitzending in GrensGeluiden Supplement

schrijver & muzikant Motell Rijnen is Wintergast nummer vier in de serie WinterGrensGeluiden waarmee we met één gast de diepte in gaan. Motell schuift aan tafel om in gesprek te gaan met presentator Kees van Meel.

Motell Rijnen

29 december

Een groot deel van zijn leven was de Zeeuwse auteur Rinus Spruit werkzaam als verpleegkundige. Daarna was hij enkele jaren taxichauffeur en journalist. Hij is ook fotograaf.Op zijn 55e jaar begon hij met schrijven. Rinus is de WinterGrensGeluidengast van Hein van Kemenade

Hein van Kemenade & Rinus Spruit bereiden de uitzending voor.

Beluister in Supplement

15 december: Paul Verberk

Paul Verberk is alles ineen: kunsthandelaar, galeriehouder en lijstenmaker

Beluister de uitzending in GrensGeluiden Supplement

De hele maand december staat in het teken van de serie WinterGrensGeluiden. Vijf weken lang ontvangen we één centrale gast met wie we de diepte in gaan. Op 15 december is Paul Verberk onze gast.
Jan Frijters (foto) was voor het laatst als presentator van GrensGeluiden te horen. Het GG team bedankt Jan voor de prettige samenwerking de afgelopen 9 jaar.


Jan Frijters