Ontwerper Gé Smit in WinterGrensGeluiden van 29 november

Luister elke zondag om 11 uur, BredaNu radio. Live via internet, en Radio gemist. FM frequenties: 107.3 & 92.9 (kabel) GrensGeluiden is dringend op zoek naar een 4e programmamaker. Bekijk de vacature.

Tot eind van het jaar presenteren we WinterGrensGeluiden, met elke week een boeiende gast uit de wereld van kunst & cultuur. Vandaag Gé Smit, Initiator en katalysator in associatie, combinatie, merkpositionering en visual branding; Gespecialiseerd in generalistisch, lateraal en holistisch denken.

Presentatie: Anne Goossen

Beluister de uitzending in GrensGeluiden podcast

Boeiende gasten in WinterGrensGeluiden

Luister elke zondag om 11 uur, BredaNu radio. Live via internet, en Radio gemist. FM frequenties: 107.3 & 92.9 (kabel) GrensGeluiden is dringend op zoek naar een 4e programmamaker. Bekijk de vacature.

Tot eind van het jaar presenteren we WinterGrensGeluiden, met elke week een boeiende gast uit de wereld van kunst & cultuur. Inmiddels zijn de namen bekend van grafisch ontwerper Gé Smit, theatermaakster Hanna van Mourik Broekman, schrijver Chris de Stoop en artistiek leider van Dansgroep De Stilte Jack Timmermans. Vandaag nog een eerder uitgezonden WinterGrensGeluiden met beeldend kunstenaar Cécile Verwaaijen.

Presentatie: Yvonne Ton

Cécile Verwaaijen

Lees verder

Uitzending 15 november: theater op bestelling en historische foto’s tot leven gebracht in kleur

Nu de theaters nog gesloten zijn biedt ‘Aan de deur’ biedt een mooi alternatief, gewoon bij je thuis ook nog eens coronaproof. Ook voor de musea is iets fraais voor handen. Een nieuwe tentoonstelling die iedereen gewoon kan bezoeken: in Chassé Parking. Historische beelden komen tot leven als ze omgezet worden in kleur. Gerard Kamp ging aan de slag met een aantal foto’s uit het Bredaas verleden en bracht ze samen in een kalender. Presentatie: Yvonne Ton

Lees verder over de uitzending

Het theater komt naar je toe

Motell Rijnen en Ellen Haarhuis in GrensGeluiden van 8 november

Vanwege de tijdelijke sluiting van de theaters en de musea konden de beoogde onderwerpen voor vandaag niet doorgaan. Die schuiven we op naar een later tijdstip. Daarom herhalen we nu de uitzending van 20 september, gepresenteerd door Kees van Meel.

Lees verder

Kees van Meel in gesprek met Ellen Haarhuis

Luister elke zondag om 11 uur, BredaNu radio. Live via internet, en Radio gemist. FM frequenties: 107.3 & 92.9 (kabel) GrensGeluiden is dringend op zoek naar een 4e programmamaker. Bekijk de vacature.

Ontmoeting met de verwarring in GrensGeluiden van 1 november

Theatermaker Hanna van Mourik Broekman heeft een nieuwe vorm van theater ontwikkeld. In plaats van voorstellingen maakt ze stormkamers.  Op 4 november is dat Ontmoeting met de verwarring in het Chassé theater. Eline van der Kaa maakt met haar afstudeerdocumentaire De Reizigers een portret van een traditioneel gezin uit de onderklasse van de samenleving.

Presentatie: René Oomen

Nieuwe thriller Nathalie Pagie en Schippers & Van Gucht in GrensGeluiden 25 oktober

Na een mooie start van het nieuwe theaterseizoen moet het Bredase theatergezelschap Schippers&VanGucht noodgedwongen weer even pas op de plaats maken vanwege de laatste coronaregels. Ook de agenda van schrijfster Nathalie Pagie is behoorlijk leeg de komende tijd. Boekpresentaties houden en signeren zit er voorlopig niet in, maar haar nieuwste thriller ‘Helsinki’ ligt niettemin gewoon in de boekwinkels.

Presentatie: Yvonne Ton

Lees verder

Schippers&VanGucht moet nog even aan de grond blijven. Foto: Wannes Cré

GrensGeluiden 18 oktober: nieuw magazine ‘Helden van Breda’

Er komt een magazine Helden van Breda, waarin mensen die op sociaal, cultureel en maatschappelijk vlak waardevol zijn een plaats krijgen. Verder Ralph Kruizinga, collectiespecialist bij de Bredase bibliotheek en een boekbespreking door Hein van Kemenade: Het leven speelt met mij van David Grossman. Presentatie: Kees van Meel.

Beluister de uitzending bij Radio Gemist van BredaNu

Marja van Lieshout van Helden van Breda

Maand van de Geschiedenis in GrensGeluiden van 11 oktober

Oktober is de maand van de geschiedenis. Vandaag twee documentaires; Het geheugen van Seng Ly, over Cambodjaanse vluchtelingen in Nederland en een muziekdocu over de 10 jaar geleden overleden muzikant en schilder Don van Vliet, alias Captain Beefhaert. Presentatie & documentaires: René Oomen

Wie wordt onze nieuwe programmamaker?

Bekijk de vacature voor een (vrijwillige) programmamaker bij GrensGeluiden

Pien Storm van Leeuwen overleden

Afgelopen woensdag, 30 september, overleed kunstenaar en dichteres Pien Storm van Leeuwen op 75 jarige leeftijd. Pien was ernstig ziek en wist dat haar einde naderde. In een laatste interview, dat René Oomen enkele maanden geleden met haar had, gaf Pien aan dat ze dankbaar is voor wat het leven haar geboden heeft. De schoonheid van de natuur, altijd een belangrijke bron in haar werk, bood haar tot op het laatst troost. 
Beluister het interview in GrensGeluiden podcast. Luisterduur: 17 minuten