Milou Verdeijen & Sacha Bronwasser in GrensGeluiden van 24 september

Lees meteen alles over de uitzending

Van Milou Verdeijen verscheen begin 2023 het boek Me, myself and I.
Zij beschrijft hierin het markante leven van Franklin Wagemakers. En begin dit jaar verscheen Luister, de tweede roman van Sacha Bronwasser, die zich afspeelt in Parijs. Het boek trok meteen de aandacht van de critici waarna druk na druk van de persen rolde.

GrensGeluiden 17 september: De Poppenspeler van Mengele

Lees meteen alles over de uitzending

Op een dag in Mei 2020 ontvangt Leo van Bergen een brief en een pakketje. De brief is van een vrouw wiens vader net is overleden. Het pakketje bevat brieven gericht aan hem, afkomstig van Otmar Baron von Verschuer, de opdrachtgever van kamparts Josef Mengele in Auschwitz. Het is het begin van een huiveringwekkend boek: De Poppenspeler van Mengele; In Hush zoeken De Dansers troost in dans en muziek. Een hand op je schouder; een tweede stem die met je meereist, waar je ook gaat; een ritme waar je in kan leunen, zoals in een omhelzing; Onze nieuwe filmmedewerker Senne de Vries bespreekt Jeanne du Barry met Johnny Depp, die in de huid kruipt van Lodewijk XV.

Presentatie: René Oomen

GrensGeluiden 10 september met o.a. Vrije Vogels in De Grote Kerk Breda

Lees alles over de uitzending

De mens heeft altijd gedroomd van vliegen. Maar het lukt ons nog steeds niet dat op dezelfde vrije manier als vogels te doen. Misschien is dat waardoor ze ons zo fascineren. De Grote Kerk Breda en Breda Photo bundelen hun krachten met de tentoonstelling Vrije Vogels; Het Filmhuis Breda is inmiddels geopend. Programmeur Lisa van der Waal is er klaar voor; In de Stadsgalerij Breda werken pas afgestudeerden samen met ervaren kunstenaars in de derde editie van BIJ/NA; Hein van Kemenade bespreekt De Reynaert van Frits van Oostrom .

Presentatie: Kees van Meel

25 jaar GrensGeluiden: Archiefzomer

Lees meteen alles over de eerstvolgende uitzending

GrensGeluiden bestaat 25 jaar! Uit het omvangrijke archief hebben we pareltjes opgevist die de tand des tijds nog goed kunnen doorstaan. Tien weken lang kriskras door een kwart eeuw culturele radio met fragmenten uit studio interviews of reportages, én met oud-medewerkers die vanaf 1998 voor dit mooie programma gewerkt hebben. Yvonne Ton & René Oomen presenteren beurtelings een aflevering van De Archiefzomer en stoffen een groot aantal radio items opnieuw af.

 

Yvonne Ton & René Oomen, nog ver voor GrensGeluiden in studio Turfschip