Uitzending 29 oktober; cultureel ondernemen en theater over eetstoornis

GrensGeluiden is direct na uitzending terug te beluisteren via radio gemist van BredaNu

Maar één op de vijf kunstenaars kan rondkomen van zijn of haar werk. De rest heeft daarnaast nog een andere inkomstenbron nodig. Maaike van Steenis schreef een informatief interviewboek met tips & trics over succesvol cultureel ondernemen; Christel Ooms & Yurr Rozenberg weten al wat cultureel ondernemen is. Ze zijn betrokken bij het netwerk Breda, city of imagineers;  Maartje Wikkerink speelt haar solo voorstelling Stillen in het Chassé theater. Een persoonlijke voorstelling over eetstoornis; verder een nieuwe boekbespreking door Hein van Kemenade.

Presentatie: Kitty Valk & René Oomen

Cultureel ondernemen; hoe word je het en hoe blijf je het succesvol?

Maar één op de vijf kunstenaars kan rondkomen van zijn of haar werk. De rest heeft daarnaast nog een andere inkomstenbron nodig. Het is dus beslist niet makkelijk om als kunstenaar of creatieve ondernemer een goed inkomen te verdienen.  Met Maaike van Steenis praten we over cultureel ondernemerschap. Ze schreef er een interviewboek over: Tussen kunst en cash.  www.succesvolondernemenalscreatief.nl/boek-tussen-kunst-en-cash/

                 

In aansluiting hierop praten we met het duo Christel Ooms (fotografe) & Yurr Rozenberg (grafisch ontwerper), cultureel ondernemers pur sang en betrokken bij Breda, City of Imagineers, een collectief van creatieve makers die de creatieve industrie in Breda versterken. Ze helpen opdrachtgevers om de kracht van verbeelding te benutten.  https://cityofimagineers.nl/

        

Stillen door Maartje Wikkerink

Theatermaker Maartje Wikkerink maakt met Stillen een beeldende voorstelling met getekende figuren over de lange weg naar herstel van een eetstoornis. Ze maakte deze voorstelling op basis van haar eigen ervaring met anorexia nervosa en boulimia nervosa én de verhalen van vele lotgenoten. “Ik wilde heel graag ergens goed in zijn. Afvallen kon ik als de beste.” te zien op 4 november in het Chassé theater. Uitgebreidere info:  http://grensgeluiden.nl/?p=57

Boekbespreking

Een nieuwe boekbespreking door Hein van Kemenade

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *