Erik Vlaminck en electro opera ‘Merkel’ in GrensGeluiden van 21 april

Vorige maand verscheen Erik Vlamincks nieuwste roman Een berg mens onder witte lakens geschreven in de taal die hem eigen is: een Vlaams volksidioom waarin burleske humor ernst omkadert.

Angela Merkel, de enige vrouw in een door mannen gedomineerde politieke wereld, de vrouw van het “wir schaffen das”, de vrouw met hetzelfde uniform in honderd verschillende kleuren, de vrouw waarvan niemand weet wie ze echt is en wat haar idealen zijn. Die vrouw regeert al meer dan 13 jaar Duitsland en is stilzwijgend de leider van Europa. Maar nu neemt Merkel afscheid, het is het einde van een tijdperk. Nineties kruipt in de huid van deze underdog uit de DDR die uitgroeide tot de machtigste vrouw ter wereld. Presentatie: René Oomen

Lees verder over de uitzendingLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *