Marijke Hooghwinkel, nieuwe reporter van GrensGeluiden en Rebound, urban dance van choreografe Alida Dors in uitzending van 12 mei

Beeldend kunstenaar en dichteres Marijke Hooghwinkel wordt de nieuwe reporter die voor GrensGeluiden verrassende hedendaagse cultuur gaat opzoeken. Ze komt al meteen met een reportage van literair café De Groene Fee, waar op 10 mei onder andere de Dichter des Vaderlands optreedt; Rebound is een hedendaagse urban dansvoorstelling van choreograaf en socioloog Alida Dors. Zes dansers en een live muzikant onderzoeken de thema’s ‘veerkracht’ en  ‘identiteit’; We staan kort stil bij het overlijden van kunstenaar Anne Pillen en laten een fragment horen uit De boshut van Anne Pillen; Hein van Kemenade bespreekt Kes van Barry Hines.

Presentatie: René Oomen

Beluister deze uitzending op Radio Gemist van BredaNu


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *