WinterGrensGeluiden 26 november: musicus Niek van Uden

GrensGeluiden is direct na uitzending terug te beluisteren via radio gemist van BredaNu

Tot eind van het jaar verandert GrensGeluiden in WinterGrensGeluiden; één gast, één presentator en ‘n goed gesprek. De eerste WinterGrensGeluiden-gast is musicus en accordeondocent Niek van Uden.

Presentatie: Jan Frijters

Niek van Uden

De accordeon… we bespreken en beluisteren de veelzijdigheid van dit muziekinstrument in volle omvang . Niek kan als geen ander de mogelijkheden laten horen. Ook leren we Niek zelf beter kennen . Hij heeft een rijke kijk op muziek verworven door jarenlange speelervaring  van verschillende muziekstijlen, van klassiek tot wereldmuziek en blues. Zijn educatieve werkzaamheden variërend van het dirigeren van orkesten tot het verzorgen van workshops en lessen op basisscholen, hebben daar ook aan bijgedragen.

Hij deelt  zijn liefde voor muziek graag bij het geven van concerten, door mensen te verrassen met de mogelijkheden van de accordeon, maar ook door de prachtige verhalen te vertellen over het instrument en de muziek die hierbij horen. Aanstaande zondag kun je uitgebreid kennismaken met deze bevlogen muziekmens Niek van Uden.  www.windwijs.nl

Boekbespreking: De heilige Rita van Tommy Wieringa

In de boekenrubriek bespreekt Hein van Kemenade de nieuwe roman van Tommy Wieringa: “De heilige Rita”.

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *