GrensGeluiden 7 januari; cineast Bob Entrop, voorstelling Dido Dido in Chassé en filmbespreking

Bob Entrop viert dat hij 45 jaar in het filmvak zit en meer dan 320 filmtitels heeft gerealiseerd;  op woensdag 10 januari speelt in het Chassé theater de voorstelling “Dido Dido” van choreograaf en curator Nicole Beutler en operagezelschap Silbersee onder leiding van Romain Bischoff; in de filmrubriek maakt Lisa van der Waal, onze nieuwe collega bij GrensGeluiden, haar debuut met de bespreking van The Disaster Artist van James Franco.

Presentatie: Jan Frijters

Bob  Entrop; 45 jaar in het filmvak

Bob Entrop viert dat hij 45 jaar in het filmvak zit en meer dan 320 filmtitels heeft gerealiseerd. Daarom wordt op 13 en 14 januari een retrospectief georganiseerd in Chassé Cinema en Stedelijk Museum Breda. In deze terugblik op het werk van de Bredase filmmaker wordt u meegenomen in de tijd. Met veel herkenning en soms een herbeleving van mooie en historische momenten.

In GrensGeluiden lopen we hier op vooruit met een studiogesprek. Daarin komen leven en werk van Bob Entrop uitgebreid aan de orde. Hij werkt als producent, regisseur, scenarioschrijver en cameraman.
www.chasse.nl/cinema/special/retrospectief-bob-entrop

Dido Dido

Op woensdag 10 januari speelt in het Chassé theater de voorstelling “Dido Dido” van choreograaf en curator Nicole Beutler en operagezelschap Silbersee onder leiding van Romain Bischoff. De aria “Dido’s Lament” uit de opera Dido en Aeneas van Henry Purcell vormt de inspiratie voor een voorstelling door vijf zangers / musici en één danseres en een pop.

In een gesprek met sopraan Michaela Riener wil GrensGeluiden onderzoeken hoe dit gezelschap – met deze aria als uitgangspunt – een geheel nieuwe voorstelling heeft kunnen maken.
www.nbprojects.nl/nl/performances/dido_dido

Filmbespreking

In de filmrubriek maakt Lisa van der Waal, onze nieuwe collega bij GrensGeluiden, haar debuut met de bespreking van The Disaster Artist van James Franco.

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *