GrensGeluiden 14 januari; debuut Gert-Jan van den Bemd en nieuw kunstcentrum in Princenhage

Vanwege een storing bij BredaNu radio gemist; beluister deze uitzending terug via Soundcloud. Klik HIER 

Hij won al de nodige schrijfwedstrijden in Nederland en België met zijn verhalen. Volgende maand verschijnt de eerste roman van Bredanaar Gert-Jan van den Bemd; Princenhage is een platform en ontmoetingsplek voor kunst en cultuur rijker. Het Gele Huis opende eerder deze maand zijn deuren; Anna’s Wijnhuisje exposeert werk van vier Georgische kunstenaars; Hein van Kemenade bespreekt weer een nieuw boek. Dit maal recenseert hij ‘Meteoor’ van schrijver Karel Čapek.

Presentatie: Yvonne Ton 

De verkeerde vriend

Over een paar weken verschijnt de roman ‘De verkeerde vriend’ bij uitgeverij Manteau. Het is de debuutroman van Gert-Jan den Bemd. Bredanaar Van den Bemd is beeldend kunstenaar, maar hij schrijft ook al geruime tijd. De afgelopen jaren won hij talloze schrijfwedstrijden met zijn verhalen en zijn poëzie, zoals de Aspe Award, een Vlaamse prijs voor het beste misdaadverhaal (2016), Heel Nederland Schrijft (2015) en een schrijfwedstrijd van literair tijdschrift Tirade (2014). Verder is Gert-Jan van den Bemd eindredacteur en artdirector van Monitor, magazine van het Erasmus MC in Rotterdam en redacteur van REALmag.

www.grandfoulard.com/

 foto: Thomas Switn Sweertvaegher

Gele Huis Princenhage

De wijk Princenhage heeft sinds het begin van dit jaar een eigen kunstcentrum: Het Gele Huis. De naam is geïnspireerd op het gele huis in Arles, waar Vincent van Gogh woonde. Het Gele Huis in Princenhage is een plek waar kunstenaars elkaar kunnen ontmoeten en samenwerken aan kunstprojecten. Ze organiseren ook tentoonstellingen en workshops. Tegelijkertijd kan iedereen er tijdens openingstijden binnenlopen voor informatie over cultuur en activiteiten in Princenhage. Kunstenaar Ada Krowinkel is een van de initiatiefnemers.

http://www.hetgelehuisinprincenhage.com/

 

    

Georgische kunst bij Anna’s Wijnhuisje

Anna’s Wijnhuisje in Breda laat een expositie zien met werk van vier kunstenaars uit Georgië: Zura Kalanda, Nugzar Kakhiani, Merab Gagiladze en Alexey Kvaratskheliya. Het adres is Reigerstraat 3 in Breda.  Een toelichting in GrensGeluiden.

https://annas-wijnhuisje.nl/

 

Boekrecensie: Meteoor

Een vliegtuigje stort neer en de enige overlevende wordt uit de wrakstukken gehaald en zwaar verbrand en in coma naar een ziekenhuis gebracht. Niemand weet wie hij is of waar hij vandaan komt. Drie mensen – een zuster, een medepatiënt met helderziende gaven en een schrijver – doen ieder een poging om de identiteit en het leven van geval X, zoals ze hem noemen, te reconstrueren. Dat is kort samengevat de inhoud van de roman ‘Meteoor’ van schrijver Karel Čapek, vertaald door Irma Pieper en uitgegeven door de Wereldbibliotheek. Recensent Hein van Kemenade vertelt er meer over in de uitzending.

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *