Het Spoor Terug: Dit onzegbaar lugubere Duivelseiland

Voor in de agenda. Beluister alvast de trailer

Op 18 april zendt de VPRO de nieuwe radiodocumentaire van GrensGeluidenmaker René Oomen uit, Dit onzegbaar lugubere Duivelseiland. Het is zijn negende documentaire voor Het Spoor Terug in het geschiedenisprogramma OVT op NPO Radio 1.

In de Eerste Wereldoorlog, tussen 1915 en 1917, stond op het eiland Urk een barak voor vluchtgevaarlijke Belgische, Engelse en Franse officieren die de grens met het neutrale Nederland waren overgekomen. Ze hadden maar één doel: Ontsnappen! Gebaseerd op het boek ‘Duivelseiland’ van journaliste Mandy van Dijk, dat in maart/april verschijnt bij Atlas Contact.


Beluister de trailer. Uitzending: 18 april 2021 OVT, NPO Radio 1, Het Spoor Terug, tussen 11 & 12 uur.