GrensGeluiden van 21 januari; Rebecca Nelemans, regiomakelaar Mondriaan Fonds

Beluister deze uitzending terug via  radio gemist van BredaNu

Kunsthistorica Rebecca Nelemans is voor de regio zuid aangesteld als regiomakelaar voor het Mondriaan Fonds; Ira Hopkoper schreef en tekende het boek ‘Karel en de grote kunsthelden’ in opdracht van museum De Pont in Tilburg; Harmke Westerterp bespreekt weer een film uit het aanbod van Chassé cinema.

Presentatie: Kees van Meel

Rebecca Nelemans, regiomakelaar Mondriaanfonds

Kunsthistorica Rebecca Nelemans (50) is door het landelijke Mondriaan Fonds aangesteld als regiomakelaar voor de regio zuid. In totaal zijn er drie regiomakelaars. Er bestaat het idee dat subsidies, vaker dan in het zuiden, nogal eens terecht komen in de randstad. Omdat gevoel weg te nemen zijn er nu regiomakelaars aangesteld. Het werkterrein van Rebecca zijn de provincies Brabant, Zeeland en Limburg.

Rebecca: ‘Een jaar lang werk ik acht uur per week voor het Fonds. Ik denk dat wanneer de regionale vooroordelen richting te Mondriaan Fonds zijn weggenomen, er al veel is gewonnen. Wanneer kunstinitiatieven weten wat het Fonds verwacht, hoe een subsidie goed wordt aangevraagd. Zodat de kans dat er meer bijdragen in het zuiden terecht komen, is toegenomen.’

Websites; Rebecca Nelemans     Mondriaanfonds

 

 

 

Ira Hopkoper; Karel en de grote kunsthelden

Ira Hopkoper  heeft in opdracht van museum De Pont in Tilburg een boek geschreven en getekend over Karel die op zoek gaat naar de kunsthelden van vroeger in De Pont. Karel heeft een apparaatje van zijn opa gekregen waarmee hij van alles kan ontdekken.

Zo onderzoekt hij werken van o.a. Bill Viola, Marc Mulders en Ai Weiwei. Karel is vooral nieuwsgierig door welke beroemde voorgangers ze geïnspireerd zijn. Dus ook Mondriaan en Rembrandt komen voorbij.

Tot en met 18 februari is trouwens nog steeds de tentoonstelling WeerZien in De Pont te bekijken met een overzicht van 25 jaar De Pont. Het boek van Ira Hopkoper is daar ook te  koop.

Website De Pont

 

Filmbespreking

Harmke Westerterp bespreekt weer een film uit het aanbod van Chassé cinema.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *