Uitzending 7 maart: Kunst bekijken op of vanaf de straat

Beluister de uitzending

Presentatie: Yvonne Ton

Ook al zijn de musea en expositieruimtes nog steeds dicht, toch kun je op meerdere plekken in de stad op een veilige manier kunst bekijken. Buiten op straat of vanaf de straat. Een van die locaties is de Beeldenaar aan de Keizerstraat, waar lange tijd de Kijkshop op de begane grond was gevestigd. In de vroegere etalages hangen nu enkele tientallen schilderijen van beeldend kunstenaar en architect Toon Oomen. Ook zijn er beelden te zien van Yvonne Dollé. En Blind Walls Gallery bestaat natuurlijk al jaren. Sinds kort heeft het grootste outdoor museum in Breda nu ook een audiotour in vier talen. Hein van Kemenade bespreekt ‘Als je de stilte ziet’ van Thomas Verbogt.

werk van Toon Oomen