Op 4 april extra lange GrensGeluiden ivm overlijden Maarten Koreman

Beluister beide uren in GrensGeluiden podcast

Een extra lange GrensGeluiden vandaag. In verband met het overlijden van kunstenaar & galeriehouder Maarten Koreman zenden we zondag om 12 uur de documentaire De vader, de zonen en de heilige rivier uit. In de reguliere uitzending, om 11 uur, aandacht voor Marga Minco en de bijzondere beeldentuin van Golfclub De Haenen.

***

Breda eerde schrijfster Marga Minco vanwege haar honderdeerste verjaardag met een plaquette op haar geboortehuis in het Ginneken. Voor velen is het een goed bewaard geheim: Golfclub De Haenen aan de rand van Teteringen herbergt ook een omvangrijke kunstcollectie, die voor iedereen te bezoeken is. Hein van Kemenade bespreekt de novelle ‘Bambini di Praga’, van de Tsjechische schrijver Bohumil Hrabal, waarvan onlangs een Nederlandse vertaling verscheen. Presentatie: Yvonne Ton

Om 12 uur, aansluitend op het reguliere uur, zenden we de documentaire De vader, de zonen en de heilige rivier uit. In deze documentaire uit 2012 van Jan Frijters vertellen de broers Maarten en Eloi Koreman over hun werk en over hun vader, de beeldhouwer Hein Koreman.

foto Piet den Blanken

***