GrensGeluiden 2 mei: Kunstproject gedenkt asielzoeker Ali, Breda stuit op eeuwenoude linie en Brabants kloosterjaar

Beluister de uitzending

Met een bijzonder project probeert een groep kunstenaars de tragische dood van een jonge, wanhopige asielzoeker uit Gilze om te zetten in een tastbare herinnering. Hun film ‘Elegy’ is een universeel verhaal over kwetsbare kinderen die zich moeten voegen in een systeem waar ze geen invloed op hebben. Op het Bredase Euretco-terrein zijn bij opgravingen de restanten gevonden van de driehonderd jaar oude Linie van de Vucht. De wijk Liniekwartier is ernaar vernoemd. 2021 is het jaar van de Brabantse kloosters met tal van activiteiten. Hein van Kemenade bespreekt het nieuwste boek van Jan Brokken: ‘De tuinen van Buitenzorg’.

Presentatie: Yvonne Ton

Luister elke zondag om 11 uur, BredaNu radio. Live via internet,   en   Radio gemist. FM-frequenties: 107.3 & 92.9 (kabel) Bij  GrensGeluiden Podcast kan je afleveringen tot 2 maanden terug beluisteren.