GrensGeluiden 4 februari: Maakt de creatieve klasse de stad van nu compleet? Ontrafelen van geheimen collectie Stedelijk Museum en WitteRook.nu

GrensGeluiden is er elke zondagochtend van 11 – 12 uur. Regionale frequenties: 107.3 fm & 92.9 fm (kabel). Luister live via internet op BredaNu

Uitzending gemist?  GrensGeluiden staat direct na uitzending online op radio gemist van BredaNu

Investeren in uitgaansklimaat en popmuziek loont, maar een stad als Breda moet wel durven doorpakken.
Dat is althans de mening van Joep Coolen, docent Leisure aan de NHTV in Breda. Hij is te gast in de studio en met hem bespreken we zijn ideeën en opvattingen over de noodzaak voor een stabiel kunst- en cultuurklimaat in Breda.
Het Stedelijk Museum Breda beschikt over collecties van vele duizenden voorwerpen. In de tentoonstelling “CollectieLab” wordt o.a. geprobeerd ontbrekende gegevens over de collectie met de hulp van bezoekers boven water te krijgen.

Presentatie: Jan Frijters

De creatieve klasse maakt de stad van nu compleet.

Wil Breda aantrekkelijk blijven voor bewoners, bezoekers en bedrijven, dan is blijvend investeren in popmuziek en een aantrekkelijk nachtleven een must. Geef organisatoren de ruimte, evenals talentontwikkeling. In combinatie met faciliteiten en innovatie geeft het de stad kansen. De recente discussie in Breda rond de openingstijden en de verbouwing van Mezz moet daarom in die context gezien worden.
Binnensteden moeten een boost krijgen en de hotspots voor vrijetijdsbesteding worden. Poppodia, theaters en musea vormden hierin belangrijke onderdelen.
Dat is het pleidooi van Joep Coolen, docent Leisure aan de NHTV in Breda.
We zijn benieuwd naar de praktische uitvoering van zijn opvattingen. Wat is de relatie tussen de stedelijke economie en cultuur? Om creatieve mensen aan te trekken dienen steden onder meer te beschikken over een levendig cultuuraanbod. Voldoet Breda daaraan?
In een studiogesprek stellen we deze en andere vragen aan de orde.

Joep Coolen

CollectieLab in het Stedelijk Museum Breda

Het Stedelijk Museum Breda beschikt over een landelijk erkende belangwekkende collectie. Opgeborgen in de depots wachten al die duizenden voorwerpen op het moment dat ze weer eens aan het publiek getoond worden of voor verder onderzoek te voorschijn worden gehaald.
Bij het publiek en deskundigen zijn deze schatten vrijwel onbekend.

t/m
Amanda Elshout – van de afdeling Collectie en Beheer – en Jeske Jacobs – projectleider – vertellen over het concept en inrichting van deze tentoonstelling.

 

 

 

 

 

 

Witte Rook

“Witte Rook stijgt op vanuit Breda en lokaliseert de kunst en cultuur die in stad en streek zichtbaar zijn. Flarden blijven hangen in de stad of waaieren uit naar onbekende streken.”, aldus de openingstekst van de site.In een gesprek met Esther van Rosmalen gaan we ontdekken waar het kunst(enaars) platform Witte Rook voor staat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *