Marjolein van de Ven, curator Stedelijk Museum Breda in GrensGeluiden van 23 mei. Auteur Jeroen Olyslagers op 30 mei

Lees meteen alles over de uitzending

De musea snakken naar publiek en andersom, maar de deuren zijn nog steeds potdicht. Achter die deuren wordt koortsachtig gewerkt aan nieuwe tentoonstellingen. Zo ook curator Marjolein van de Ven van het Stedelijk Museum Breda. Marjolein is studiogast in GrensGeluiden en gaat diverse nieuwe projecten van een verhaal voorzien. Er is deze week geen boek- of filmbespreking. Presentatie: Kees van Meel.

Auteur Jeroen Olyslaegers in GrensGeluiden 30 mei

Hein van Kemenade interviewt Jeroen Olyslaegers. Dit naar aanleiding van zijn dit voorjaar verschenen roman Wildevrouw. Het is een historische roman, die in de 16e eeuw in Antwerpen speelt; ‘Opkomst en ondergang van een welvarende stad’ zoals de Engelsen zouden zeggen. Pieter Bruegel de oude, mogelijk geboren in Breda, speelt een rol met zijn schilderij “De Dulle Griet’. Wildevrouw is een wervelende, monumentale roman over het verlangen naar eenheid en het veroveren van een innerlijke waarheid.

Beluister de trailer

Het gesprek is opgenomen in Museum het Vleeshuis in Antwerpen , een gebouw uit de tijd waarin de roman zich afspeelt en waar Jeroen Olyslaegers de eerste versie van Wildevrouw geschreven heeft.

Hein van Kemenade & Jeroen Olyslaegers