Op 5 september begint het nieuwe GrensGeluiden seizoen met: theatervoorstelling in de maak over Moederheil; tentoonstelling ‘Getekend door corona’ en dichter Liesbeth Lagemaat

Lees meteen alles over de uitzending

Presentatie: Yvonne Ton

“Bombastisch, gedurfd, lyrisch en episch.” Zo omschreef de jury van de Grote Poëzieprijs 2021 het werk van Liesbeth Lagemaat, die de prijs won met haar bundel ‘Vissenschild’. Illustrator Bas Linssen maakte elke dag een tekening die verband houdt met corona. Het resultaat is te zien tijdens een tentoonstelling in Chassé Galerie. In de voormalige kliniek Moederheil (foto) werden veel ongehuwde moeders onder druk gezet om hun kinderen direct na de geboorte af te staan. Theatermakers Anouk van den Berg en Peter Dictus zijn bezig met een voorstelling, gebaseerd op de ervaringen van oud-werknemers en kinderen die er geboren zijn.

Op 12 september ontvangt René Oomen fotokunstenaar Ruud van Empel (Breda, 1958). Inventing van Gogh heet de tentoonstelling die nu is te zien in het van Goghhuis in Zundert.

Luister elke zondag om 11 uur, BredaNu radio. Live via internet,   en   Radio gemist. FM-frequenties: 107.3 & 92.9 (kabel) Bij  GrensGeluiden Podcast kan je afleveringen tot 2 maanden terug beluisteren.