GrensGeluiden 11 maart: reizend museum van Kathalijne Hes en nieuwe bundel dichter Hans Marijnissen

GrensGeluiden is er elke zondagochtend van 11 – 12 uur. Regionale frequenties: 107.3 fm & 92.9 fm (kabel). Luister live via internet op BredaNu Uitzending gemist?  GrensGeluiden staat direct na uitzending online op radio gemist van BredaNu

De Bredase kunstenares Kathalijne Hes opent zondag 11 maart een Reizend Museum aan de Ginnekenmarkt in Breda; van dichter Hans Marijnissen verscheen de nieuwe bundel Honger, Dorst & Verlossing; Harmke Westerterp bespreekt de film  Phantom Thread van Paul Thomas Anderson; Fotogroep Breda exposeert nieuw werk in De Nieuwe Veste in Breda. 

Presentatie: Kees van Meel

Reizend museum van Kathalijne Hes

Op 11 maart opent kunstenares Kathalijne Hes een zogenaamd reizend museum aan de Raadhuisstraat 3 in Breda. Ze exposeert schilderijen.  Kathalijne is in 1970 geboren in Rotterdam en studeerde in 1998 af aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Ze werkt al weer geruime tijd in Breda. Haar werk is doorlopend te zien t/m eind van deze maand.

Website

Nieuwe bundel Hans Marijnissen; Honger, Dorst & Verlossing

Hans Marijnissen (Breda, 1949) schrijft teksten vanaf najaar 1964 en publiceerde vanaf 1971 poëzie in bundels van Opwenteling (Eindhoven) en tijdschriften in Nederland en België. In de jaren zeventig was hij drummer/percussionist en schreef hij songteksten voor de folk-rock groep Matrix uit Breda.

Enkele korte verhalen verschenen bij Bruna, Utrecht. Hij organiseert poëziepodiums in onder andere Eindhoven.  Sinds 2017 is hij redacteur van Poëthement (Periodiek van de Poëzieclub Eindhoven). Eind december 2013 verscheen zijn debuutroman: Koorddansen op Klompen (Boekscout.nl, Soest), het eerste deel van de trilogie Resonanties. Eind augustus 2014 volgde het tweede deel: Van Wolven en Stolpen  en het derde, Uit het Zesde Huis in december 2015.

In februari verscheen zijn vierde bundel: Honger, Dorst &  Verlossing. Zijn gedichten zijn inmiddels ook in tientallen bloemlezingen terug te vinden.

Website

 

Filmbespreking: Phantom Thread van Paul Thomas Anderson

De gerenommeerde couturier Reynolds Woodcock en zijn zus vormen samen het middelpunt van de glamoureuze Britse modewereld in het naoorlogse Londen van de jaren vijftig. Zij kleden zowel de adel, de filmsterren, de dames van stand en vrouwen die pretenderen tot de high society te horen in de gedistingeerde stijl van ‘The House of Woodcock’.

Vrouwen komen en gaan in Woodcock’s leven en zij bieden deze verstokte vrijgezel zowel inspiratie als gezelschap. Maar dan ontmoet hij een jonge eigengereide vrouw genaamd Alma, die al snel een vaste plaats in zijn leven verovert als zowel zijn muze en minnares. Woodcock ervaart deze liefde echter als een nauwsluitend keurslijf, die het leven dat hij voor zichzelf zo zorgvuldig op maat gemaakt had overhoop gooit.

Info & trailer

Fotogroep Breda in De Nieuwe Veste

Fotogroep Breda exposeert t/m 6 april nieuw werk in De Nieuwe Veste in Breda (Muziekafdeling). De Fotogroep viert dit jaar haar  66e verjaardag en bestaat uit een dertigtal enthousiaste fotografen.

Website

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *