GrensGeluiden 19 juni: Pieter Stoop in NB Museum Den Bosch en BIAK Stories in Stedelijk Museum Breda

Lees meteen alles over de uitzending

De levensgrote expressieve olieverf schilderijen van Pieter Stoop waren in de jaren tachtig zeer gewild. De Bredase kunstenaar leeft inmiddels al jaren teruggetrokken, maar het Noordbrabants Museum in Den Bosch brengt zijn werk opnieuw in herinnering met een tentoonstelling die vanaf 18 juni te zien is. Biak Stories is een reizende expositie van filmmaker Monique Verhoeckx, waarin de voormalige kolonie Nieuw-Guinea de hoofdrol speelt. Breda heeft de primeur, want in het Stedelijk Museum is de tentoonstelling het eerste te zien. Bredanaars kunnen er zelf aan bijdragen met een persoonlijk voorwerp. En Hein van Kemenade bespreekt ‘De kapperszoon’, een nieuwe roman van Gerbrand Bakker. Presentatie: Yvonne Ton

Pieter Stoop