GrensGeluiden 26 maart: Bossche keramiste Marieke van Heesbeen krijgt publieksprijs Nationale Keramiekprijs en spanningsveld homo-erotiek & christendom in theaterstuk Lars Brinkman

Lees meteen alles over de uitzending

Marieke van Heesbeen krijgt de publieksprijs van de Nationale Keramiekprijs 2022; In zijn nieuwe voorstelling Nader tot U onderzoekt theatermaker en acteur Lars Brinkman het spanningsveld tussen homo-erotiek, schaamte en het Christendom. En Hein van Kemenade bespreekt het romandebuut van Gijs Wilbrink, De Beesten, over de Achterhoek, motorcross, nertsenfokkerijen, activisme en de zoektocht naar een verdwenen vader. Het is een jaar geleden dat fotograaf Piet den Blanken overleed. Een oudere reportage waarin duidelijk zijn sociale drijfveren blijken.

Presentatie: René Oomen

Marieke van Heesbeen heeft haar handen vol aan keramiek