GrensGeluiden 2 april: vijftig jaar arbeidsmigratie in beeld gebracht en kunstschip Atlas verlaat Breda

Lees meteen alles over de uitzending

Door de komst van arbeidsmigranten uit landen als Turkije, Marokko en Spanje kreeg ons land er in korte tijd een grote groep nieuwe Nederlanders bij. Een reizende expositie brengt die migratiegeschiedenis in beeld. Vanaf 1 april te zien in Breda; Met hun vertrek uit Breda komt de droom van Laura Schippers en Stijn de Geus weer een stap dichterbij: verre reizen maken met hun schip Atlas en dat in combinatie met kunstprojecten aan boord; Theatergezelschap Stadsavonturen presenteert op zondagmiddag 9 april de  StoryTrail stadswandeling Breda; Emmanuel Naaijkens brengt weer een paar recente artikelen van kunstplatform Brabant Cultureel onder de aandacht.

Presentatie: Yvonne Ton

Foto: Johan van Gurp