Beluister de reportages over Keiko Sato en Louise Stratenus uit GrensGeluiden van 25 maart

Keiko Sato in Club Solo

De Japanse kunstenares Keiko Sato woont en werkt in Nederland. Van 25 maart tot en met 22 april exposeert Club Solo aan de Kloosterlaan 138 een aantal van haar installaties en collages.

Keiko Sato laat zich leiden door de aard, structuur n betekenis van de materialen en objecten die ze gebruikt. Yvonne Ton zocht haar op toen ze samen met Thomas Bakker van Club Solo bezig was met de opbouw van de tentoonstelling. Omdat Nederlands een lastige taal blijft voor Keiko Sato, komt Thomas wat meer aan bod in het gesprek. Hij vertelt dat een van de installaties al eens eerder gemaakt is door Keiko Sato, maar nu weer nieuwe elementen bevat. 

Beluister hier de reportage

Louise Stratenus, een schrijvende freule

De negentiende-eeuwse schrijfster Louise Stratenus woonde een deel van haar veelbewogen leven in Princenhage. Ze was heel productief, maar toch is ze in de vergetelheid geraakt.

Nannie van Berkum werd gegrepen door het werk en de persoon van Louise Stratenus en schreef een biografie over haar met als titel ‘Een schrijvende freule’. Ze vertelt waar haar  belangstelling voor deze schrijfster vandaan komt.

 

Beluister hier de reportage

 

 

Beide reportages van Yvonne Ton

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *