GrensGeluiden 7 mei: Het Zuidland met Liberty Bell, typografisch metselwerk, en 8 miljard mensen op aarde: waar zijn we mee bezig?

lees meteen alles over de uitzending

Een prominent politica komt aan de vooravond van de verkiezingen stil te staan in een verlaten omgeving. Haar kind zit op de achterbank. Deze noodgedwongen stilstand doet haar achterom kijken. Hoe is ze op dit punt gekomen? In de Grote Kerk van Breda is de tentoonstelling Het Paleis van Typografisch Metselwerk te zien. Beeldtaal onder de loep. Een reportage met ontwerper Luc Goderie. In november 2022 is de acht miljardste wereldburger geboren. Is de grens in zicht en hoeveel mensen kan de aarde aan? Wereldwijd gaat de groei door tot 10 miljard. Collectief ArtX geeft hun visie op dit vraagstuk in het Princenhaags Museum. En Hein van Kemenade bespreekt De liefde, beste mevrouw Schubert, 66 prozagedichten van de Poolse Ewa Lipska.

Presentatie: Anne Goossen & René Oomen

Anne-Chris Schulting & Zarion Wouters in Liberty Bell