GrensGeluiden 28 mei: Brabantse Volksverhalen en De Kindervriend, de moord op twee meisjes in 1941

Lees meteen alles over de uitzending

Volksverhalen zijn al honderden jaren onder ons. Ze worden van mond tot mond doorverteld, leven voort onder onze bevolking en zijn er in allerlei soorten en maten. Schrijfster Naomi Jansen & illustratrice Melanie Drent werken aan het boek Brabantse Volksverhalen, waarvoor ze ook een crowdfundingsactie opzetten; Historicus Ad van den Oord schreef het boek De Kindervriend, over de moord in 1941 op twee meisjes in de Oisterwijkse bossen. Na veel archiefonderzoek reconstrueert hij dit verhaal tot in detail; Hein van Kemenade bespreekt het boek Het lied van ooievaar en dromedaris van Anjet Daanje.

Presentatie: René Oomen

Boekomslag De Kindervriend en illustratie van Melanie Drent uit Brabantse Volksverhalen