De makers van GrensGeluiden

Adres Studio: Reduitlaan 27 Breda. De studio is in het AV Huis. Begane grond, bij de fietsenstalling en tegenover het oude postkantoor aan de Slingerweg.

Yvonne Ton (l) presenteert en maakt sinds de jaren negentig het kunst & cultuurprogramma, maar maakte tussentijds een uitstap naar de talkshow Meijs & Ton. Ze begon bij ziekenomroep Studio Audio en werkte ook voor Omroep Brabant. Yvonne is journaliste en tekstschrijver.

 

 

Kitty Valk (r) werkte een aantal jaren geleden ook al voor GrensGeluiden. Kitty is van huis uit docente drama, maar is ook zangeres.

 

 

                                          

Kees van Meel is dichter, theaterrecensent en presentator van GrensGeluiden. Kees was docent Nederlands en jarenlang Stadsdichter van Breda en publiceert zijn werk regelmatig.

 

Ook Jan Frijters begon zijnradiocarrière bij Studio Audio. Behalve presentator en maker is hij ook editor van reportages en documentaires. Zo maakte hij de documentaire De vader, de zoon en de heilige rivier, over de zonen van beeldhouwer Hein Koreman. Jan was adjunct-directeur van een basisschool.

Harmke Westerterp (onder) is filmmedewerkster bij GrensGeluiden en zorgt voor een goed onderbouwde kritiek bij een nieuwe film uit het aanbod van Chassé cinema, lees: de filmhuizen in den lande die louter artfilms programmeren.                                                         

                                                                                          

Lisa van der Waal is een echt filmdier. Ze studeerde Taal- en Cultuurstudies in Utrecht en Filmstudies & Visuele cultuur aan de universiteit van Antwerpen.  Lisa werkt voor Filmhuis Breda maar is ook zeer regelmatig te vinden in Chassé cinema. Hierdoor kan zij Filmhuisnieuws combineren met cinema recensies.    

 

                                             

René Oomen werkt dit jaar precies 30 jaar voor de lokale omroep. Vanaf 1999 werkt hij professioneel voor achtereenvolgens de Humanistische Omroep, NTR en VPRO en maakte documentaires en specials. De laatste jaren voor Het Spoor Terug, de documentaire in het geschiedenisprogramma OVT (VPRO, Radio 1)

 

 

 

Hein van Kemenade is al 30 jaar boekrecensent bij GrensGeluiden en haar voorgangers. Zijn kennis van de literatuur is onovertroffen. We hebben het niet bijgehouden maar hij moet inmiddels al honderden boeken besproken hebben.

 

Ad van Leunen is sinds jaar en dag de technicus van GrensGeluiden. Weer of geen weer, Ad is er altijd.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *