GrensGeluiden 20 mei: Nathalie Pagie met nieuwe thriller en serie eindexamengesprekken St. Joost

GrensGeluiden is er elke zondagochtend van 11 – 12 uur. Regionale frequenties: 107.3 fm & 92.9 fm (kabel). Luister live via internet op BredaNu Uitzending gemist?  GrensGeluiden staat direct na uitzending online op radio gemist   


Met Mexico als spannend speelveld levert thrillerschrijfster Nathalie Pagie met Rio Grande  opnieuw een pageturner af die je gerust in je vakantiekoffer kunt meenemen; GrensGeluiden start weer, evenals vorig jaar, een serie eindexamengesprekken met kandidaten van AKV St. Joost. Kehrana van Sloten, studente Animatie bijt het spits af; of het een goed idee is om met je hond naar de film te gaan valt nog te bezien. Maar is Isle of Dogs van Wes Anderson zonder hond ook interessant? We horen het van Lisa van der Waal; Emmanuel Naaijkens licht een paar recente artikelen toe die zijn verschenen op Brabantcultureel.nl 

Presentatie: René Oomen

 


Nathalie Pagie; Rio Grande

Als blijkt dat haar voormalige collega Diego Martinez, vermist wordt, twijfelt journaliste Tara Linders geen seconde. Ze moet naar Mexico, waar hij voor het laatst gezien is. Diego verbrak zijn relatie en verliet huis en haard om in Mexico, het thuisland van zijn vader, uit te zoeken wat hij nu echt wil: vrijheid en avontuur of een gesetteld gezinsleven? De eigenzinnige Tara mist haar partner in crime en grijpt zijn vermissing met beide handen aan om hem achterna te reizen.  Website

 

Nathalie Pagie (1974) debuteerde in 2013 met de thriller De Toneelclub. In de jaren daarna was er steeds een nieuw spannend boek zoals daar zijn: De Campus, Paradijsvogels en Casa Familia (winnaar Thrillzone Award). En nu dus Rio Grande. Het verhaal is spannend en mooi opgebouwd met verschillende verhaallijnen die je als lezer bij de les houden. Vlot geschreven. Met criminele motorbendes in het achterhoofd is er zelfs ook nog een actuele link, alhoewel hetgeen wat er in ons land afspeelt nog in schril contrast staat met de ongekende hardheid van het beschreven explosieve geweld in Mexico. Het boek kan vlot mee in de vakantiekoffer.  (foto: Jan Volwerk)  

Serie Eindexamengesprekken: Kehrana van Sloten

Studente Animatie bij St. Joost, Kehrana van Sloten. is de eerste uit de reeks die in GrensGeluiden aanschuift om te vertellen over haar eindexamenproject bij de academie. Vanaf 20 mei tot in het weekend van de eindexamenexpo hebben we elke week een student(e) aan tafel, steeds van een andere afstudeerrichting.

Kehrana werkt hard aan haar project. Op haar website schrijft ze het volgende: ‘Om te laten zien dat een verzorgingshuis meer is dan alleen bingo avonden en bridge clubjes ben ik een aantal maanden kind aan huis in Park Zuiderhout. Dit is een nog lopend project waarbij ik in samenwerking met Soundtreks (soundtreks.nl), Irene Jelier (irenejelier.nl) en de bewoners van Park Zuiderhout zoek naar verhalen. Irene en ik zorgen voor beeld en de mannen van Soundtreks voor geluid. In Juni komt dit samen in een audio tour door het verzorgingshuis. In augustus doen we ook het  Stedelijk Museum in Breda aan.’ Website

Filmbespreking; Isle of Dogs van Wes Anderson

Nu we toch met Animatie bezig zijn: Isle of dogs vertelt het verhaal van Atari Kobayashi, een 12-jarig pleegkind van de corrupte burgemeester Kobayashi. Na het uitroepen van de noodtoestand worden alle huisdieren van Megasaki City verbannen naar een grote afvalstortplaats genaamd Trash Island. Atari steekt alleen, in een Junior-Turbo Prop vliegtuigje de rivier over op zoek naar zijn waakhond Spots. Eenmaal aangekomen op Trash Island begint hij samen met een groep nieuwgevonden bastaard-vrienden aan een epische reis die het lot en de toekomst van hele provincie zal bepalen. Info & Trailer

Lisa van der Waal bespreekt de film en brengt ook nog nieuws over een Portugese Filmavond (25 mei) bij Filmhuis Breda. 

Emmanuel Naaijkens van Brabantcultureel.nl licht een aantal recent verschenen artikelen toe.

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *