GrensGeluiden 13 mei: Achtergronden bij het nieuwe theaterseizoen in Chassé; de Nassaudag en boekbespreking.

GrensGeluiden is er elke zondagochtend van 11 – 12 uur.
Regionale frequenties: 107.3 fm & 92.9 fm (kabel).
Luister live via internet op BredaNu 
Uitzending gemist?
GrensGeluiden staat direct na uitzending online op radio gemist van BredaNu

Op maandag 7 mei is in het Chassé Theater het programma voor het nieuwe seizoen 2018-2019 gepresenteerd. In GrensGeluiden onderzoeken we hoe zo’n seizoen tot stand komt en wordt vormgegeven. Onze gast theaterprogrammeur Fabian Pikula weet u daarover als geen ander te informeren.
In Breda de Nassaustad wordt op 2e Pinksterdag een “Nassaudag” gehouden. Met
de organisators van deze dag Isabelle Schol en An Dixhoorn praten we, behalve over de activiteiten, ook over het waarom van dit evenement.
Zogezegd over nut en noodzaak… over trots op de stad…
In de boekbespreking brengt Hein van Kemenade een nieuwe roman  van Johan Harstadt onder uw aandacht.

Presentatie: Jan Frijters


Seizoen 2018 – 2019 in het Chassé Theater

Al in oktober 2017 werden de eerste stappen gezet om het theaterseizoen ’18- ’19 samen te stellen. Het aanbod in categorieën als toneel, opera/klassiek muziek, dans en cabaret is erg groot. Hoe wordt daaruit een keuze gemaakt? Welke criteria gelden?

Na maanden van voorbereiden (overleg met impresariaten, bezoeken van voorstellingen en veel intuïtie) stelt programmeur Faibian Pikula samen met directeur Cees Langeveld het totale programma voor de drie zalen samen.

Voor het aanbod in het nieuwe seizoen en de inhoud daarvan kunt u zelf het programmaboek bestuderen.
Maar hoe dat allemaal tot stand is gekomen onthullen we tijdens ons gesprek. We gaan daarin vooral in op al het werk achter de schermen. Ook nieuwe zoektochten in theaterland, zoals “Hoe kunnen we jonge mensen in het theater binnenhalen?”, komen aan bod. Website

Nassaudag op 2e Pinksterdag

We praten samen met An Dixhoorn en Isabelle Schol van de organiserende Stichting Bliksum over de komende Nassaudag op maandag 21 mei. Zij organiseren dit evenement en we willen van hen graag meer horen over de inhoud ervan. Kun je na een aantal afleveringen nog verrassend uit de hoek komen?
Ook over de drijfveren om dit te organiseren willen we meer weten. In hoeverre zijn Bredanaars geïnteresseerd of richt men zich op de toeristen? Website

Boekbespreking

In de boekbespreking probeert Hein van Kemenade u ervan te overtuigen de nieuwe roman van de Noorse schrijver Johan Harstad te lezen. Misschien maakt de titel “Max, Mischa en het Tet-offensief” u al nieuwsgierig.
De vertaling is van Edith Koenders en Paula Stevens.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *