GrensGeluiden 27 mei; Nieuwe galerie bij Electron en afstudeerders St. Joost aan het woord

GrensGeluiden is er elke zondagochtend van 11 – 12 uur.
Regionale frequenties: 107.3 fm & 92.9 fm (kabel).
Luister live via internet op BredaNu Radio Live  
GrensGeluiden staat na uitzending online op BredaNu Radio Gemist   

Breda heeft er een nieuwe galerie bij. MotMot gallery is te vinden bij Electron in de wijk de Belcrum. Galeriehouder Michiel van der Zanden geeft een inkijkje; In de serie Eindexamengesprekken AKV St.Joost is Sjors Heijs de tweede student van deze academie die we aan het woord laten  over hun afstudeerproject en toekomstverwachtingen; Hein van Kemenade bespreekt de roman Gouden bergen van Francis Spufford.

Presentatie: Yvonne Ton

Serie Eindexamengesprekken St. Joost: Sjors Heijs

Net als vorig jaar volgen we een aantal studenten van kunstacademie St. Joost die over een paar maanden hun studie afronden.

Dat doen ze met een tentoonstelling waar hun afstudeerwerk te zien is. Elke week hebben we een student aan tafel, steeds weer van een andere afstudeerrichting. Sjors Heijs studeert af bij grafisch ruimtelijk ontwerp. Als onderwerp heeft hij gekozen voor de restruimte rondom bestaande – iconische – ontwerpen. Die lege ruimte zie je niet, maar is toch niet uit te vlakken. Neem nou de donut, waarin het gat middenin sterk bepalend is voor de specifieke vorm van dit broodje. Met die ‘lege’ ruimte om voorwerpen heen, creëert Sjors nieuw, eigen werk. Met zijn  werkwijze begeeft hij zich op een lastig terrein, want hoe verhoudt het bestaande en het nieuwe ontwerp zich tot elkaar. Kan hij de nieuwe vormen die hij maakt nog wel beschouwen als zijn eigen intellectueel eigendom?

Het werk van Sjors en alle andere afstudeerders is te zien tijdens de eindexamententoonstelling Launch 2018 van 30 juni tot en met 4 juli.  Meer info over de eindexamenexpo 

MotMot gallery

Breda is een nieuwe galerie rijker. MotMot gallery aan de Belcrumweg 19 maakt deel uit van het vernieuwde Electron, dat eerder deze de deuren opende. De galerie verkoopt actueel werk van professionele kunstenaars en ontwerpers die een relatie hebben met de regio Breda.

Behalve galerie is MotMot gallery ook een café, waar mensen overdag  wat kunnen eten en drinken. Door de glazen wand kijk je de makershal in, de plek waar kunstenaars en ontwerpers aan het werk zijn. Op voorwaarde dat zij aanspreekbaar zijn voor het publiek dat rondloopt kunnen zij gratis in de makershal werken.

                              interieur MotMot Gallery

MotMot gallery trapt af met de tentoonstelling FIRST OF ALL met werk van Yasser Ballemans, Daniel Wesseik, Wencke Nilsson en ROBENROBIN. Website

Boekbespreking: Gouden bergen, Francis Spufford

De charmante Mr. Smith arriveert in 1746 vanuit Londen in New York met een wisselbrief van 1000 Britse ponden, een astronomisch hoog bedrag. Wie is hij en hoe komt hij aan dat geld? Dat gegeven is het startpunt voor een reeks verwikkelingen waarin Smith verzeild raakt. Keer op keer raakt hij in de problemen, want in de Nieuwe Wereld gelden heel andere regels dan in het Oude Europa. Hein van Kemenade bespreekt de roman Gouden bergen van Francis Spufford, uitgegeven door Nieuw Amsterdam.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *