GrensGeluiden van 3 juni met: plannen van Nieuwe Veste, afstudeerders Sint Joost aan het woord en de filmbespreking.

GrensGeluiden is er elke zondagochtend van 11 – 12 uur.
Regionale frequenties: 107.3 fm & 92.9 fm (kabel).
Luister live via internet op BredaNu Radio Live  
GrensGeluiden staat direct na uitzending online op radio gemist   

Gertjan Endedijk -directeur van Nieuwe Veste – is vandaag onze gast. Naar aanleiding van het verschijnen van  de “Nieuwe Veste krant”” praten we met hem over de plannen voor het komende seizoen 2018-2019.

Over een aantal weken studeert weer een lichting AKV Sint Joost studenten af. Voor de komende uitzendingen hebben we er een aantal uitgenodigd uit verschillende studierichtingen. Vandaag komt de richting Fotografie aan bod. Leonie van den Ende is in de studio om over haar afstudeerproject  te vertellen.

In de filmbespreking neemt Harmke Westerterp u mee naar een nieuwe film in Chassé Cinema.

Presentatie: Jan Frijters

Nieuwe Veste in het komende seizoen en meer …

In 2014 spraken al eens met Gertjan Endedijk over de grote transitie waar het instituut toen voor stond. Zit de organisatie inmiddels op het goede spoor?

Wat hielden die veranderingen destijds in? En welke gevolgen heeft dat gehad?

Natuurlijk staan we uitgebreid stil bij de Nieuwe Veste Krant en alle plannen en programma’s die daarin aan bod komen.

Nieuwe Veste

Serie Eindexamengesprekken AKV Sint Joost: Leonie van den Ende

We hebben het in Nederland best goed voor elkaar als het neerkomt op het beleven van de natuur. Voor diegene die zich geroepen voelen om een frisse neus te halen zijn er verschillende gewaardeerde parken in Nederland te vinden die stuk voor stuk voldoen aan hoge kwaliteitseisen. Zo zijn zij goed te bereiken per auto, hebben ze horeca naast de deur en is er een breed scala aan wandel- en fietspaden om uit te kiezen die zowel met hakken als met laarzen te bewandelen zijn.

Toen ‘mijn oerwoud’ (een vergeten strookje griendbos op het eiland van Dordrecht) ook werd omgetoverd tot een kant en klaar stukje belevenis-natuur, begon ik echter vragen te stellen bij een dergelijke vorm van recreatie. Is het wenselijk dat ook onze natuur meebeweegt in de doorvoering van efficiëntie? Waarom lijken we het zo belangrijk te vinden om controle te houden over ieder moment van onze beleving?

Leonie van den Ende behandelt deze vragen in haar afstudeeronderzoek naar prestatie-natuur. Dit onderzoek wordt in juni als onderdeel van de afstudeerexpositie getoond in een immersieve (=onderdompelende) installatie. De installatie is gevuld met diverse beelden. Hoewel Leonie afstudeert in de richting Fotografie heeft ze zich ook beziggehouden met tekeningen, droge naalden en video.
eindexamenexpo

 

Filmbespreking

In de filmbespreking neemt Harmke Westerterp u in haar bespreking mee in een nieuwe film in Chassé Cinema

“Lean on Pete”

onder regie van Andrew Haigh met Charlie Plummer, Chloë Sevigny, Travis Fimmel, Steve Buscemi e.a.

Chassé Cinema

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *