GrensGeluiden van zondag 17 juni a.s. met: de reeks “afstudeerders Sint Joost”, kunstschilder Kees Habraken en Sprong+Zuiderwaterfestival

GrensGeluiden is er elke zondagochtend van 11 – 12 uur.
Regionale frequenties: 107.3 fm & 92.9 fm (kabel).
Luister live via internet op BredaNu Live Radio Luisteren GrensGeluiden staat direct na uitzending online op BredaNu Radio Gemist

Lotte Gommers studeert af aan de kunstacademie te Breda. Ze is een ontwerper die zich graag bezig houdt met maatschappelijke kwesties. Deze kwesties probeert ze op een andere manier aan het licht te brengen, vaak met een ludieke/sarcastische toon.
KunstschilderKees Habraken zegt: “In mijn portretten geef ik steeds die emotie weer die ik zelf ervaren heb op het moment van de ontmoeting.” Hij is te gast om over zijn werk te vertellen.
Van Bergen op Zoom in het westen tot Grave in het oosten
loopt dwars door Brabant een echte erfgoedparel: de Zuiderwaterlinie.
Elf vestingsteden, vijf stellingen, een aantal forten,
betoverend mooie natuur: de Zuiderwaterlinie heeft het
allemaal. Dit relatief onbekende parelsnoer willen we in GrensGeluiden
graag onder de aandacht brengen van zo veel mogelijk mensen.

Presentatie: Kees van Meel

De “Potcast” van Lotte Gommers

Lotte Gommers studeert af aan de kunstacademie te Breda. Ze is een ontwerper die zich graag bezig houdt met maatschappelijke kwesties. Deze kwesties probeert ze op een andere manier aan het licht te brengen, vaak met een ludieke/sarcastische toon. Hierdoor hoopt Lotte dat mensen vaak anders gaan kijken naar bepaalde kwesties. Ook met haar afstudeerproject belicht ze een kwestie die dicht bij haarzelf licht; het lesbisch leven.

In Nederland denken en zeggen we dat we er al zijn met de acceptatie van homoseksuelen in onze samenleving. Maar waarom ben ik dan in een openbare ruimte zo bewust van wat andere mensen van mij denken als ik bijvoorbeeld hand in hand loop met een andere vrouw? Waarom word ik dan uitgescholden omdat ik er als een ‘POT’ uitzie? De reacties op een recente Suit Supply campagne blijken in niets te bevestigen dat homoseksueel zijn volledig geaccepteerd is. Daarom heeft Lotte de ‘Potcast’ ontworpen, een ludieke installatie die voor de toeschouwer voelbaar maakt hoe het is om als lesbische vrouw zichtbaar te zijn in de openbare ruimte. Met deze installatie hoopt Lotte meer begrip te krijgen voor de lesbische vrouw.

Kees Habraken schildert vooral portretten

‘Portretten die ik schilder zijn meestal van mensen die ik ontmoet op mijn talrijke (wereld)reizen. Deze man van de Asmat tribe in Papua Nieuw Guinea was bijna gebiologeerd door onze aanwezigheid in het longhouse van zijn dorp. Dat heb ik proberen weer te geven. In mijn portretten geef ik steeds die emotie weer die ik zelf ervaren heb op het moment van de ontmoeting.’

‘Fascinatie voor mensen in het algemeen: zowel in mijn beroep als psychotherapeut, als in het reizen ervaar ik dit. Het schilderen geeft mij de gelegenheid uitdrukking te geven aan deze ervaringen en ze vast te leggen. Het Afrikaanse is geen bepalende, bewuste keuze maar een bijkomstigheid die ontstaan is in de loop der tijd.’

Sprong + Zuiderwaterlinie festival

Welkom in de frontlinie! Vandaag en morgen vechten De Sprong en het Zuiderwaterlinie Festival om je aandacht. De eeuwenoude waterlinie van Grave tot aan Bergen op Zoom vormt het speelveld voor acteurs, muzikanten, vocalisten, poëten en dansers van het festival en voor de tientallen parachutisten van De Sprong. De Zuiderwaterlinie is opgedeeld in vijf stellingen, vijf regio’s met verdedigingswerken. En zo is ook de programma-informatie ingedeeld: per stelling en per dag. Op zaterdag 23 juni is er in iedere stelling een gratis toegankelijk cultureel programma van De Sprong en het Zuiderwaterlinie Festival. Op zondag 24 juni kun je mee op Veldtocht. Laat je meevoeren door toneelvoorstellingen op bijzondere locaties, opzwepende muziek langs de oevers van de linie, gedichten en dans op onverwachte ogenblikken. Isabelle Schol springt ook met een parachute, maar daarvoor is ze in onze studio om het een en ander te vertellen over het Zuiderwaterlinie Festival 2018

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *