ZomerGrensGeluiden 22 juli; beeldend kunstenaar Lian Waes

Tot eind augustus ZomerGrensGeluiden

Het werk van beeldend kunstenares Lian Waas is een verbeelding van de ervaringen in haar persoonlijk leven; De liefde, geboorte, dromen, spiritualiteit, dood en ziel. In deze tweede aflevering van ZomerGrensGeluiden gaat Kitty Valk in gesprek met de kunstenares. Harmke Westerterp bespreekt een recente film. 

Presentatie: Kitty Valk

 

Lian Waas

De liefde, geboorte, dromen, spiritualiteit, dood en ziel.
Lian creëert om er grip op te krijgen en er schoonheid van te kunnen maken, waarbij elk getal een bijpassende kleur, vorm, materiaal, techniek heeft en tot een subjectieve, symbolische beeldtaal is uitgegroeid.

    

Ongeveer 25 jaar lang zijn haar kunstwerken binnen gebleven, tot haar grote liefde overleed en het tijd werd om het werk aan de buitenwereld te tonen. Naast autonome kunst maakt ze in opdracht “innerlijke portretten”.
Een tastbaar aandenken of eerbetoon aan een dierbare geliefde, of eigen persoonlijkheid, waarbij de essentie (het zielspatroon) na intense samenwerking met de opdrachtgever, is uitgedrukt in beeld.

Website Lian Waes 

       

Lian Waas (l), wintergast van Kitty Valk (r) , presentatrice van GrensGeluiden

Harmke Westerterp bespreekt een nieuwe film.

Volgende Zomergast 29 juli: Lucas deBoer, conservator van de Amphia collectie.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *