De makers

Yvonne Ton presenteert en maakt sinds de jaren negentig het kunst & cultuurprogramma, maar maakte tussentijds een uitstap naar de talkshow Meijs & Ton. Ze begon bij ziekenomroep Studio Audio en werkte ook voor Omroep Brabant. Yvonne is journaliste en tekstschrijver.

Kees van Meel is dichter, theaterrecensent en presentator van GrensGeluiden. Kees was docent Nederlands en jarenlang Stadsdichter van Breda en publiceert zijn werk regelmatig.

Jan Frijters begon zijn radiocarrière bij Studio Audio. Behalve presentator en maker is hij ook editor van reportages en documentaires. Zo maakte hij de documentaire De vader, de zoon en de heilige rivier, over de zonen van beeldhouwer Hein Koreman.

Harmke Westerterp is filmmedewerkster bij GrensGeluiden en zorgt voor een goed onderbouwde kritiek bij een nieuwe film uit het aanbod van Chassé cinema, lees: de filmhuizen in den lande die louter artfilms programmeren.

Lisa van der Waal is een echt filmdier. Ze studeerde Taal- en Cultuurstudies in Utrecht en Filmstudies & Visuele cultuur aan de universiteit van Antwerpen. Momenteel doet ze de communicatie bij theater Kikker in Utrecht. Lisa werkt verder voor Filmhuis Breda maar is ook zeer regelmatig te vinden in Chassé cinema. Hierdoor kan zij Filmhuisnieuws combineren met cinema recensies.    

René Oomen werkt sinds 1987 voor de lokale omroep. Vanaf 1999 werkt hij professioneel voor achtereenvolgens de Humanistische Omroep, NTR en VPRO en maakte documentaires en specials. De laatste jaren voor Het Spoor Terug, de documentaire in het geschiedenisprogramma OVT (VPRO, Radio 1). René is hoofdredacteur van GrensGeluiden.

Hein van Kemenade is sinds 1987 boekrecensent bij GrensGeluiden en haar voorgangers. Zijn kennis van de literatuur is onovertroffen. We hebben het niet bijgehouden maar hij moet inmiddels al honderden boeken besproken hebben.

Ad van Leunen is sinds jaar en dag de technicus van GrensGeluiden. Weer of geen weer, Ad is er altijd.