De makers

Het GrensGeluidenteam bestaat uit enthousiaste programmamakers die regelmatig in de live uitzendingen te horen zijn. Daarnaast hebben we drie professionals voor boek- en filmbesprekingen.

Yvonne Ton presenteert en maakt sinds de jaren negentig het kunst & cultuurprogramma, maar maakte tussentijds een uitstap naar de talkshow Meijs & Ton. Ze begon bij ziekenomroep Studio Audio en werkte ook voor Omroep Brabant. Yvonne is journaliste en tekstschrijver.

Yvonne Ton

Kees van Meel is dichter, theaterrecensent en presentator van GrensGeluiden. Kees was docent Nederlands en jarenlang Stadsdichter van Breda en publiceert zijn werk regelmatig.

Kees van Meel

Anne Goossen studeerde rechten aan de Universiteit Maastricht en werkte onder andere voor Avans Hogeschool. Anne is fan van radio, houdt van stemmen, verhalen en mensen, én van verbinden. 

Anne Goossen

Harmke Westerterp

Harmke Westerterp en Lisa van der Waal zijn de filmrecensenten van GrensGeluiden en wisselen elkaar per twee weken af. Ze zorgen voor een goed onderbouwde kritiek bij een nieuwe film uit het aanbod van Chassé cinema en de andere filmhuizen in het land. Lisa werkt ook voor het Filmhuis Breda en doet communicatie bij Theater Kikker in Utrecht.

Lisa van der Waal

René Oomen werkt sinds 1987 voor de lokale omroep. Vanaf 1999 werkt hij professioneel voor achtereenvolgens de Humanistische Omroep, NTR en VPRO en maakte documentaires en specials. De laatste jaren voor Het Spoor Terug, de documentaire in het geschiedenisprogramma OVT (VPRO, Radio 1). René is hoofdredacteur van GrensGeluiden. 

René Oomen

Hein van Kemenade is sinds 1987 boekrecensent bij GrensGeluiden en haar voorgangers. Zijn kennis van de literatuur is onovertroffen. We hebben het niet bijgehouden maar hij moet inmiddels al honderden boeken besproken hebben.

Hein van Kemenade

Ad van Leunen is als technicus een onmisbare schakel. Ad ondersteunt technisch sinds jaar en dag GrensGeluiden. Hij ‘schuift’ het programma en belt telefonische gasten. En bovenal: weer of geen weer, Ad is er altijd.

Ad van Leunen, radiotechnicus GrensGeluiden