Eerstvolgende uitzending

ZomerGrensGeluiden 21 juli met tweede zomergast schrijfster Olga Majeau

Het volledige spoorboekje van ZomerGrensGeluiden

Olga Majeau is schrijfster van het boek Een schitterend isolement,een familiegeschiedenis. Op zoek naar haar voorouders komt de schrijfster in Hongarije terecht, bij haar overgrootvader Árpád Eperjesy de Szászváros et Toti om precies te zijn.

Presentatie: Hein van Kemenade  

Luister live, elke zondag om 11 uur (107.3 & 92.9 fm kabel) of via internet of na uitzending bij Radio Gemist.

In Een schitterend isolement beschrijft Olga Majeau haar zoektocht naar het leven en lot van haar overgrootvader, de Hongaarse baron Árpád Eperjesy. Een familiering en twintig brieven die Árpád aan zijn dochters schreef vanuit de Hongaarse goelag vormen het startpunt van de vele reizen die Majeau ondernam om de familiegeschiedenis te achterhalen. Het meeslepende en persoonlijke verhaal gaat over de teloorgang van een familie tegen de achtergrond van de Europese wereldgeschiedenis. In deze familie speelden historische grootheden als Goethe, Kaiser Wilhelm, Otto Von Bismarck en Franz Liszt een rol.

Olga Majeau

Majeau gaat zes generaties terug in de geschiedenis en legt een link met de levens van haar beroemde voorouders en dat van haar vergeten overgrootvader. Ze ziet hoe patronen binnen de familie zijn doorgegeven. De liefde tussen grootmoeder en kleindochter sprankelt èn schuurt tussen de regels door. Tot slot vindt Olga Majeau haar eigen plek in de stamboom van de familietak. Website auteur