Eerstvolgende uitzending

Luister elke zondag om 11 uur, BredaNu radio. Live via internet, en Radio gemist. FM frequenties: 107.3 & 92.9 (kabel)

15 december:
Paul Verberk is alles ineen: kunsthandelaar, galeriehouder en lijstenmaker

De hele maand december staat in het teken van de serie WinterGrensGeluiden. Vijf weken lang ontvangen we één centrale gast met wie we de diepte in gaan. Op 15 december is Paul Verberk onze gast.

Presentatie: Jan Frijters

We hebben in Grensgeluiden al talloze gesprekken gevoerd met kunstenaars . Deze keer gaan we naar een deel van de kunstwereld waar de kunstwerken meer centraal staan. De plek waar een schilderij, tekening of beeld wordt voorgesteld aan de liefhebber. De plek van waaruit kunstwerken de wijde wereld ingaan; meestal naar het huis van de gelukkig koper.
Zo’n plaats is Via Mioni aan de Ginnekenweg in Breda. Op één plaats kun je een kunsthandel, een galerie, een antiekzaak en een lijstenmakerij vinden. Paul Verberk woont en werkt op die plek. Al ruim 40 jaar is hij bezig om te verzamelen, te adviseren, de ondersteunen en uiteindelijk te verkopen. Wie is Paul Verberk? Waardoor kan hij al zo lang in deze zaken aan de bak blijven? Hoe komen de duizenden stukken in zijn winkel en – ook interessant – hoe en waarom wordt uiteindelijk alles weer verkocht? Dat hele proces blijkt uiterst boeiend te zijn.

Paul Verberk

Twee uitersten in tijdperk en stijl. Tijdens ons gesprek geeft Paul zijn argumenten waarom deze werken – volgens hem – prima bij elkaar horen.