Vacature

Reporter M/V, voor het maken van reportages & podcasts


LET OP: Het gaat hier om een vrijwillige functie. Je krijgt uitsluitend betaald in voldoening en eeuwige roem…


De redactie van GrenGeluiden bestaat nu uit zeven medewerkers, waarvan vier de productie en presentatie op zich nemen in een rooster. Voornamelijk wegens tijdgebrek moeten we nogal eens korte, actuele items op locatie (reportages) laten liggen. Hiervoor zoeken we een reporter met een groot hart voor kunst & cultuur die het leuk vindt om regelmatig opgenomen items aan te leveren voor het live programma en/of als podcast voor de website. Je moet denken aan actuele exposities, atelierreportages, theaterinterviews, boekpresentaties of andere interviews en activiteiten waarin actualiteit & sfeer belangrijk is.

We zoeken:

  • Iemand met lef, ‘n aardige, vlotte stem en een hart voor kunst, cultuur & historie
  • Iemand die wat vrije tijd over heeft, snel tot afspraken komt en communicatief is
  • Journalistieke ambities. Je kiest zelf items
  • Enige kennis van het culturele werkveld in de regio
  • HBO niveau

Optioneel: als je wil krijg je begeleiding om de basisfuncties van een edit (computer)programma aan te leren, zodat je je reportage uitzendklaar kan aanleveren. Nadat je de software hebt geïnstalleerd kan je de eindmontage zelf thuis doen.

Voor het maken van een gemiddelde reportage ben je ruim gezien een paar uur kwijt, van afspraak tot en met opname en eventuele eindmontage. Binnen het GG team is gebruiksvriendelijke opnameapparatuur te leen.

Bij geschiktheid bestaat de mogelijkheid om mee te presenteren in het live programma. Als je er voor open staat beleef je veel plezier en voldoening aan deze vrijetijdsbesteding. Het is steeds weer anders en je ontmoet veel verschillende mensen uit de wereld van kunst & cultuur.

 

Stuur je reactie met motivatie en je persoonlijke gegevens naar info@grensgeluiden.nl