Eerstvolgende uitzending 27 september

Luister elke zondag om 11 uur, BredaNu radio. Live via internet, en Radio gemist. FM frequenties: 107.3 & 92.9 (kabel)

GrensGeluiden bij Breda Photo

Een heel uur BredaPhoto. René Oomen maakt een rondgang langs verschillende festivallocaties met fotojournalist Piet den Blanken. Het festival is nog tot 25 oktober te bezoeken

In het oude KPN gebouw toont bijvoorbeeld Laurence Rasti haar serie In Iran there are no homosexuals, een uitspraak uit 2007 van de Iraanse president Mahmoud Ahmadinejad. Het taboe rondom homoseksualiteit is nog steeds groot in dit land. Rasti maakte intieme portretten van mensen die met hun identiteit worstelen.

In De Grote Kerk van Breda is de imposante expo China Imagined te zien. De tentoonstelling, samengesteld door de twee in China wonende curatoren He Yining en Ruben Lundgren, geeft een inkijk in de hedendaagse Chinese fotografie. De curatoren willen in deze expositie de contradicties en de diversiteit van de Volksrepubliek China laten zien. Ze zien een bijna onoverbrugbare kloof in het begrijpen van China door de rest van de wereld, een situatie die slechts bevestigd werd na de wereldwijde uitbraak van het nieuwe coronavirus.

Het Stedelijk Museum Breda toont de verrassende tentoonstelling Power to the Models (foto’s boven) . Speciaal voor BredaPhoto 2020 cureert de Nederlandse fotograaf en gastcurator Jan Hoek deze expositie, die nog doorloopt tot 29 november. Met het thema van BredaPhoto, the best of Times the worst of Times, in zijn achterhoofd realiseerde hij zich dat wanneer je echt iets wil veranderen dan moet je het ook radicaal anders aanpakken. In de tentoonstelling geeft Jan Hoek elf personen de volledige macht over hoe ze in beeld gebracht gaan worden. Hij wil de traditionele machtsverhouding tussen fotograaf en model omkeren en ter discussie stellen. Het model krijgt alle machtsmiddelen die gewoonlijk bij de fotograaf liggen, van het auteurschap tot het auteursrecht.

foto’s: RenĂ© Oomen

Op de GrensGeluiden Facebookpagina vind je steeds actuele programma-info met een link naar de site.