Eerstvolgende uitzendingen

Agenda

24 januari: Schrijver Martijn Jas in gesprek met Hein van Kemenade

31 januari: de uitgestelde WinterGensGeluiden met Monique Oosterbos

7 februari: Medisch historicus Leo van Bergen in gesprek met René Oomen

14 februari: vervalt vanwege carnaval

21 februari: WinterGrensGeluiden met Yvonne Ton

WinterGrensGeluiden : Monique Oosterbos

Luister elke zondag om 11 uur, BredaNu radio. Live via internet, en Radio gemist. FM frequenties: 107.3 & 92.9 (kabel)

Wegens een grote technische storing kon het programma van 17 januari helaas geen doorgang vinden. Deze WinterGrensGeluiden verhuist naar 31 januari. Heb je een aflevering gemist? Op GrensGeluiden Podcast vind je alle afleveringen terug.

Monique Oosterbos is beeldend kunstenaar en al ruim 17 jaar docent beeldende vorming bij het jeugdatelier in Roosendaal en het Kunstlokaal in Breda. Hein van Kemenade bespreekt de nieuwe roman van Marieke Lucas Rijneveld, Mijn lieve gunsteling.

Presentatie: Anne Goossen

Docente ruimtelijk vormen Monique Oosterbos

Monique Oosterbos (1961) is docente ruimtelijk vormen en begeleidt workshops voor scholen. Daarnaast geeft ze oriëntatie cursussen voor volwassenen, waarin mensen kennis kunnen maken met verschillende technieken en materialen. Monique is in 1985 afgestudeerd aan de kunstacademie St. Joost in Breda en is daarna nog een jaar naar de Rijksacademie in Amsterdam gegaan om zich verder te specialiseren. Na haar opleiding woonde ze 3 jaar in Zwitserland om les te geven op het Nederlands Astmacentrum te Davos. Momenteel werkt ze aan een serie portretten in klei.

Monique zegt over haar werk:“Het werken met kinderen is altijd heel verfrissend en dat doe ik met veel plezier. Op een speelse manier leren ze technieken aan en geven vorm aan hun creativiteit. Bij volwassenen probeer ik vooral een breed aanbod aan te bieden, zodat ze kunnen ontdekken wat het best bij hen past, waar ze rust en plezier in vinden.”

Website

Boekbespreking: Mijn lieve gunsteling, Marieke Lucas Rijneveld

‘Mijn lieve gunsteling’ is de nieuwe roman van Marieke Lucas Rijneveld. Het verhaal van de veearts en zijn ‘uitverkorene’, de dochter van een boer. Tijdens een hete zomer zoeken ze toenadering tot elkaar omdat ze willen ontsnappen aan de grilligheid en de leemten van het plattelandsleven en omdat ze willen ontkomen aan wat er in hen gezaaid is. Gedurende die zomer ontwikkelen ze een obsessieve fascinatie voor elkaar. 

Op de GrensGeluiden Facebookpagina vind je steeds actuele programma-info met een link naar de site.