Eerstvolgende uitzending 24 september

Luister elke zondag om 11 uur, BredaNu radio. live via internet  en  Uitzending gemist. FM 107.3 (ether) & Ziggo 915 of 1915, KPN 1008, XS4all 1008. Bij  GrensGeluiden Podcast kan je extra audio en afzonderlijke items beluisteren. Kijk mee in de studio

Van Milou Verdeijen verscheen begin 2023 het boek Me, myself and I.
Zij beschrijft hierin het markante leven van Franklin Wagemakers. En begin dit jaar verscheen Luister, de tweede roman van Sacha Bronwasser, die zich afspeelt in Parijs. Het boek trok meteen de aandacht van de critici waarna druk na druk van de persen rolde.

Presentatie: Hein van Kemenade

Milou Verdeijen, Me, myself and I

Van Milou Verdeijen verscheen begin 2023 het boek Me, myself and I.
Zij beschrijft hierin het markante leven van Franklin Wagemakers. Het is ook een eerbetoon aan Franklin. Het geeft woorden aan zijn zoektocht en zijn prachtige levensverhaal.

Dit boek bevat verhalen van vrienden en iedereen die dichtbij hem stond, van hun herinneringen aan en belevenissen met Franklin. Dit boek geeft ook een tijdsbeeld van het leven in Breda, met café De Bommel, waar Franklin veel en graag kwam, en ook van de discotheken waar hij DJ was. Bedrijven waar hij werkte passeren de revue. De buurt Gastakker, waar hij zijn jeugd doorbracht wordt beschreven zoals de jeugd die zag. Een tijdsbeeld van de jaren 60 in de vorige eeuw tot nu.

***

Zoals Franklin was er maar één. Hij was altijd zijn onbevangen zelf: vrolijk, artistiek en lekker gek, maar ook sensitief en kwetsbaar. Op zoek naar erkenning kwam hij regelmatig in moeilijke, grappige en ook heftige situaties terecht.

***

Sacha Bronwasser: Luister

Begin dit jaar verscheen Luister, de tweede roman van Sacha Bronwasser, die zich afspeelt in Parijs. Het boek trok meteen de aandacht van de critici waarna druk na druk van de persen rolde.

Reden genoeg voor een interview door Hein van Kemenade met de succesvolle schrijfster en kunsthistoricus dat plaatsvond tussen de schuifdeuren van boekhandel De Drvkkery in Middelburg. Onweerstaanbaar beschrijft Sacha Bronwasser het Parijse leven in een roman die tot nadenken stemt. Bronwasser wekt Parijs tot leven in deze sterke roman over een au pair. Soepel en trefzeker voert ze de spanning op. – 5 sterren, de Volkskrant

***

Het is geen autobiografisch boek. Ik heb wel volop geput uit het decor en de situaties die ik kende.

***

25 jaar GrensGeluiden, 8 oktober live vanuit Electron Breda

Vanwege 25 jaar GrensGeluiden komen we op zondag 8 oktober live vanuit de Mot Mot Gallery in Electron in Breda. Twee uur lang, tussen 11 en 13 uur met gasten en livemuziek door de band Vrolijk. Publiek welkom! De uitzending wordt gepresenteerd door Anne Goossen & Yvonne Ton.

Beluister de promo

Volg GrensGeluiden via Facebook