Eerstvolgende uitzendingen 28 november & 5 december

Luister elke zondag om 11 uur, BredaNu radio. Live via internet,   en   Radio gemist. FM-frequenties: 107.3 & 92.9 (kabel) Bij  GrensGeluiden Podcast kan je afleveringen tot 2 maanden terug beluisteren.

28 november: Laura Schippers van het Atlas Initiatief

Presentatie: Anne Goossen

We herhalen het programma met Laura Schippers. Het Artist in Residence -programma van het Atlas Initiatief gaat in 2023 van start.

Met hun zeezeilschip “Atlas” (voormalig Pools vissersschip, 1974) gaan Laura Schippers & Stijn de Geus artistieke en wetenschappelijke projecten faciliteren. Alle oceanen, kustgebieden en havensteden behoren tot het werkveld. En Boek van de week is Dubbele waarheid van Roelof Smit, besproken door Hein van Kemenade.

5 december; WinterGrensGeluiden met Toine Rongen

Presentatie: René Oomen

Op 5 december ontvangt René Oomen journalist en schrijver Toine Rongen (Zevenbergen 1958) vanwege zijn romandebuut De speech van de Pompoenzoener . Ook een reportage met dichter Kees van Meel naar aanleiding van zijn nieuwe bundel Liefde Strijd Dood.

Het bestaan van Stefan van Hoofd komt in een week tijd volledig op zijn kop te staan, na een telefoontje dat zijn vader onverwacht is overleden. Hij spoedt zich van zijn Veluwse landgoed naar zijn moeder in de ouderlijke woning in het West-Brabantse Zevenbergen en krijgt voor het eerst te maken met de organisatie van een begrafenis. Pa draagt hem in een miraculeuze verschijning op hem met een speech een memorabel afscheid te bezorgen. Het dwingt hem er toe zich echt grondig in zijn vaders leven te verdiepen. Wie was deze ondernemende pionier van de naoorlogse wederopbouw nu werkelijk? In de week voorafgaand aan de begrafenis raakt Stefan volledig in de ban van deze opdracht, maar de gevierde peptalker met een reputatie als De Pompoenkoning worstelt tegelijkertijd met zijn failliete huwelijk en zijn midlifecrisis. Wanneer hij na een gewelddadig incident in de gevangenis belandt is hij het zelf die de uitvaartceremonie van zijn vader in gevaar brengt.

Kees van Meel: Liefde Strijd Dood

Nieuwe poëziebundel van Kees van Meel.

Op het eerste gezicht lijken de afdelingen weinig gemeen te hebben. De pijnlijke liefde, het wielrennen en erotische grafpoëzie. Bij nadere lezing doemt het beeld van verlangen op. Verlangen naar iemand en een staat van zijn blijkt een verbindend patroon te zijn. De gedichten zijn heftig en plastisch, ze snijden diep in je gevoel.

Op de GrensGeluiden Facebookpagina vind je steeds actuele programma-info met een link naar de site.