Eerstvolgende uitzending 1 november

Ontmoeting met de verwarring en portret van een reizigersfamilie

Theatermaker Hanna van Mourik Broekman heeft een nieuwe vorm van theater ontwikkeld. In plaats van voorstellingen maakt ze stormkamers.  Op 4 november is dat Ontmoeting met de verwarring in het Chassé theater. Eline van der Kaa maakt met haar afstudeerdocumentaire De Reizigers een portret van een traditioneel gezin uit de onderklasse van de samenleving.

Presentatie: René Oomen

Luister elke zondag om 11 uur, BredaNu radio. Live via internet, en Radio gemist. FM frequenties: 107.3 & 92.9 (kabel) GrensGeluiden is dringend op zoek naar een 4e programmamaker. Bekijk de vacature.

Stormkamer, Ontmoeting met de verwarring

Een Stormkamer is een ontmoeting tussen een mensen die al of niet een groep vormen. Verschillende visies, gedachtes en ervaringen worden door theatrale interventies boven tafel worden gebracht. De Stormkamers worden ontwikkeld door Hanna van Mourik Broekman en in beeld gebracht door diverse performers. Gesprekken, gekaderd door middel van een theatrale constructie, worden afgewisseld met sketchachtige scenes van personages, beweging, tekst of abstracte beelden. In deze Stormkamer richt zij zich op psychiatrie.

Karlijn studeerde aan Oxford University en is socioloog en schrijver. Karlijn kreeg ook een aantal keer door instanties het etiket ‘verward gedrag’ opgeplakt.  Deze live documentaire is twee maal te zien op woensdag 4 november in het Chassé theater om 19.00 & 21.00 uur. maar de voorstelling van 21 uur is inmiddels uitverkocht.

De Reizigers

Eline van der Kaa studeert af aan AKV St. Joost met de documentaire De Reizigers, een portret van een traditioneel gezin uit de onderklasse van de samenleving. De van origine reizigers familie woont in een ‘burgerwoning’, zoals ze het zelf noemen. De familie bestaat uit Anna en Pedro, die de basis van het gezin vormen. Ze leven samen met hun twee dochters Johanna (16) en Noëlla (11). Ze komen hun dagen door met sigaretten roken op de bank en filosoferen over wat ze moeten eten. Ondertussen leven de dochters in hun eigen belevingswereld: ze worstelen met verveling, tienerproblemen, vrienden en liefde.

De familie droomt van een heel ander leven, terwijl ze vast zitten op de bank. Hun grote droom is het wonen op een woonwagenkamp. Ondanks de eindeloze verlangens is er liefde, een hond rent rond, de aardappels moeten geschild worden. Een portret van het simpele leven, soms teder, soms hard.

meer over Eline van der Kaa

Filmbespreking en Brabant Cultureel

Lisa van der Waal bespreekt de Poolse film Corpus Christi van Jan Komasa. De twintigjarige jeugddelinquent Daniel droomt ervan om priester te worden. Vanwege zijn strafblad maakt hij alleen geen schijn van kans. Zijn leven krijgt echter een onverwachte draai als hij tijdens werkverlof in een dorpskapel wordt aangezien voor een jonge priester. De lokale gemeenschap kan hem goed gebruiken en Daniel besluit in zijn rol te blijven om het dorp te helpen met een onverwerkt trauma. Info & trailer

Emannuel Naaijkens brengt weer een paar artikelen voor het voetlicht die recentelijk zijn verschenen op Brabant Cultureel.

Op de GrensGeluiden Facebookpagina vind je steeds actuele programma-info met een link naar de site.