Eerstvolgende uitzending 6 december

Jack Timmermans van Dansgroep De Stilte in WinterGrensGeluiden van 6 december

Tot eind van het jaar presenteren we WinterGrensGeluiden, met elke week een boeiende gast uit de wereld van kunst & cultuur. Vandaag Jack Timmermans, artistiek leider van Dansgroep De Stilte. Zijn gezelschap bestaat 25 jaar.

Presentatie: René Oomen

Luister elke zondag om 11 uur, BredaNu radio. Live via internet, en Radio gemist. FM frequenties: 107.3 & 92.9 (kabel) GrensGeluiden is dringend op zoek naar een 4e programmamaker. Bekijk de vacature.

Jack Timmermans

In 1995 begon Dansgroep De Stilte met het dansen van voorstellingen in gymzalen. In de rotsvaste overtuiging dat álle kinderen met dans in aanraking gebracht moesten worden, danst het gezelschap inmiddels de hele wereld over. Wintergast is oprichter en artistiek leider Jack Timmermans.

Jack Timmermans over jeugddans, het geheim van De Stilte en hoe je je door deze absurde periode heen worstelt,  in een tijd waarin de kunsten sterk onder druk staan en door conservatieve krachten plotseling als vrijetijd worden aangeduid. Jack Timmermans is geboren in 1954 in Tilburg. Na de Dansacademie was hij in 1979 medeoprichter van Het Danserscollectief en vanaf 1987 docent aan de Dansacademie in Tilburg. In 1994 richtte hij de Stilte op.

“De Stilte doet een appèl op spel en fantasie van kinderen. Fantasie is de motor van vernieuwing, van anders zien, anders handelen. Het genot is het begin, de verwondering het vervolg, de creatieve daad het eindresultaat.”

 

De Stilte is al snel internationaal gaan werken. Sinds 2006 traden de dansers van De Stilte op in veertig verschillende landen. Niet alleen in België, Frankrijk en Duitsland, maar ook landen als India, Palestina, China, Argentinië, Egypte, Brazilië, Curaçao en de Verenigde Staten. Het gezelschap telt twaalf dansers.

Op de GrensGeluiden Facebookpagina vind je steeds actuele programma-info met een link naar de site.