Verwacht in GrensGeluiden

Renate de Boer, toetseniste van Epinikion in GrensGeluiden van 27 juni

Alvast in de agenda: symfonische metal/rockband Epinikion werkt aan een album én een rockopera, gebaseerd op een liefdesverhaal ten tijde van de de 80 jarige oorlog. Renate de Boer bespeelt de toetsen bij Epinikion en is voor een groot deel ook verantwoordelijk voor de teksten van het album en de rockopera. Renate is studiogast bij René Oomen in GrensGeluiden van 27 juni. Natuurlijk draaien we een paar stukken van het album die al zijn uitgebracht.

Beluister In the middle of the night

Renate de Boer

Gebroeders Ruud & Erik van Empel in GrensGeluiden

In september zijn de Bredase gebroeders Ruud & Erik van Empel te gast in GrensGeluiden. We zijn al lang bezig om dit dubbelinterview te organiseren. Drukte en de coronamaatregelen strooiden steeds roet in het eten. Maar in september (de datum volgt nog) gaat het eindelijk door.

De fotografische collagetechniek van Ruud van Empel (Breda, 1958) bestaat uit digitaal knippen en plakken. Uit talloze door hemzelf gefotografeerde ‘puzzelstukjes’ stelt Van Empel een nieuwe werkelijkheid samen. Deze nieuwe werelden zijn realistisch, maar bestaan niet als zodanig in de werkelijkheid. Enkele werken zijn momenteel te zien in het Stedelijk Museum Breda. Ruud werkt bovendien aan een project voor het van Gogh huis in Zundert. Broer Erik van Empel (1956) is een gerenommeerd cameraman en werkte mee aan een groot aantal documentaire producties. Wie op aftitelingen let, komt zijn naam regelmatig tegen.