GrensGeluiden 31 maart: Vernieuwd plein vernoemd naar Marga Minco en Bobbi Cleij maakt beeld voor Boeimeerpark

Lees meteen alles over de uitzending

Als eerbetoon aan de Bredase schrijfster Marga Minco is het vernieuwde Oranjeplein omgedoopt tot Marga Mincoplein. GrensGeluiden was eerder deze week bij de officiële opening, waar ook de dochter van Margo Minco aanwezig was, schrijfster Jessica Voeten; Dankzij een kunstontwikkelingstraject van Kunstloc Brabant en KOP kreeg Bobbi Cleij als jonge kunstenaar de kans om een beeld in de openbare ruimte in Breda te maken. Die opdracht resulteerde in het beeld Dirk Dobber, een vrolijke drijvende figuur van keramiek in het Boeimeerpark; In onze serie over Bredase architectuur nam René Oomen met grafisch vormgever Luc Goderie een kijkje in de nieuwe woonwijk Tuinen van Genta. Emmanuel Naaijkens belicht weer een aantal artikelen die onlangs zijn verschenen op online platform Brabant Cultureel.

Presentatie: Yvonne Ton

Marga Minco in twee verschillende levensfases