Eerstvolgende uitzending 21 april

Hein Aalders over schrijver en scheepsarts J.Slauerhoff

Presentatie: Hein van Kemenade

Logboek Slauerhoff laat de schrijver-scheepsarts en wereldreiziger J. Slauerhoff (1898-1936) aan het woord in diens eigen, meest intieme woorden: de tobbende poète maudit, de avontuurlijke reiziger, de geestige observator. GrensGeluiden Literair met als studiogast Hein Aalders, hoofdredacteur van het literair-historische tijdschrift De Parelduiker.

J.Slauerhoff

Hein Aalders (1958, Middelburg) is hoofdredacteur van het literair-historische tijdschrift De Parelduiker. Samen met Menno Voskuil verzorgde hij een geheel herziene (lees)editie van het Verzameld proza van de schrijver J. Slauerhoff (1898-1936) Al eerder bewerkten zij een volledig herziene editie van zijn Verzamelde gedichten. Nu is van hun beider hand Logboek Slauerhoff verschenen. Waarin de dagboeken en reisbeschrijvingen zijn opgenomen. Hein Aalders publiceerde.

Logboek Slauerhoff laat de schrijver-scheepsarts en wereldreiziger J. Slauerhoff (1898-1936) aan het woord in diens eigen, meest intieme woorden: de tobbende poète maudit, de avontuurlijke reiziger, de geestige observator. Met alle dagboeken en reisreportages, aangevuld met fragmenten uit zijn reisbrieven en gelardeerd met talrijke, ook door hemzelf gemaakte foto’s en documenten uit zijn leven, markeert Logboek Slauerhoff het pad over de wereld van de schrijver van Het leven op aarde, Schuim en as en de dichtbundel Een eerlijk zeemansgraf. Dichter bij Slauerhoff kom je niet.

Hein Aalders

Beluister GrensGeluiden via BredaNu elke zondag tussen 11 en 12 uur. 107.3 FM Ziggo: 915 of 1915. KPN & XS4all: 1008, Luister & Kijk mee. Het komt voor dat de link naar de studio niet meteen werkt. Ga dan nogmaals naar Radio en vervolgens Kijk mee in de studio.