Eerstvolgende uitzending WinterGrensGeluiden 17 december

WinterGrensGeluiden in december: één gast, één presentator en een goed gesprek. Bekijk het volledige WinterGrensGeluiden spoorboekje

Annelies Harzing van de Kinderboekentuin

Presentatie: Anne Goossen

Annelies Harzing begon in 2017 met de Kinderboekentuin in Breda. Het allermooiste vindt ze kinderen blij maken met een mooi boek.

Ze werkte 24 jaar als remedial teacher om kinderen te helpen die moeite hebben met lezen en rekenen. Op verschillende scholen en in haar eigen praktijk leerde ze om aansluiting te vinden bij allerlei verschillende kinderen van alle leeftijden. Ze merkte dat je ieder kind tot ontplooiing kunt laten komen, als je je met interesse voor hen openstelt en ze in hun waarde laat.

***

“Het is wel belangrijk dat de boeken goed aansluiten bij je wensen en je beleving. En daar kan ik goed bij helpen! Of het nu gaat om een individueel kind of om mensen uit het onderwijs, die bijvoorbeeld een specifieke inhoud zoeken.”

***

Na die jaren werd het tijd voor iets nieuws. Vanuit haar achtergrond en haar liefde voor kinderboeken wilde ze graag het lezen bij kinderen promoten. Hoe eerder je erbij bent, hoe beter! Al vanaf de babyleeftijd kunnen we kinderen voorlezen. Het helpt taalgevoel te ontwikkelen en bovendien vinden baby’s en jonge kinderen het fijn.

Website Kinderboekentuin

Beluister GrensGeluiden via BredaNu elke zondag tussen 11 en 12 uur. 107.3 FM Ziggo: 915 of 1915. KPN & XS4all: 1008, luister en kijk mee in de studio Het komt voor dat de link naar de studio niet meteen werkt. Ga dan nogmaals naar Radio en vervolgens Kijk mee in de studio.