GrensGeluiden Supplement

Beluister de podcasts van GrensGeluiden wanneer het je uitkomt!

Op onregelmatige basis wordt door GrensGeluiden extra audio als podcast gepubliceerd. Dit kunnen afzonderlijke items of gehele programma’s zijn die eerder of helemaal niet zijn uitgezonden. Ook tekstbijdragen zijn mogelijk.

Harmke Westerterp over film ‘Bombshell’

Een onthullende kijk in het meest krachtige en controversiële media-imperium wat Amerika ooit gekend heeft; Fox News. Gebaseerd op het waargebeurde schandaal vertelt Bombshell het explosieve verhaal van de vrouwen die het zwijgen doorbraken en het hoofd van Fox News, Roger Ailes, beschuldigden van seksuele intimidatie. Harmke Westerterp bespreekt de film.

Beluister GrensGeluiden van 19 januari

Gertjan Endedijk, directeur van Nieuwe Veste over zijn gedichtenbundel Wat nog komen kan; Owen de Vries heeft een boek geschreven dat een overzicht geeft op ondernemerschap, met als titel Ondernemers vlieger; Harmke Westerterp bespreekt de nieuwe film Bombshell van Jay Roach.Presentatie: Kees van Meel

Marieke Wiegel, nieuwe directeur Grote Kerk Breda

Sinds 1 januari heeft de Grote Kerk een nieuwe directeur. Marieke Wiegel is de opvolger van Willem van der Vis, die deze functie 25 jaar lang vervulde. Marieke Wiegel heeft ruim twintig jaar ervaring in de culturele sector. GrensGeluiden zocht haar op in haar eerste werkweek. Reportage: Yvonne Ton.  Foto: Reinout van den Bergh

GrensGeluiden van 12 januari

Beluister de uitzending gepresenteerd door Debby Roukens (foto) & Yvonne Ton.

Starttijden:

0:00 Intro van onze nieuwe medewerkster Debby Roukens
2:48 Reportage expo Michiel Otten (Yvonne)
13:45 Hein van Kemenade over biografie Remco Campert (Debby)
25:43 Reportage nieuwe directeur Grote Kerk Breda (Yvonne)

41:23:Tom Molenaars over de rol vd vrouw in de kunst (Debby)

GrensGeluiden van 5 januari

0 – 27 min Emile Waagenaar, fotograaf van o.a. portretten van Cajun muzikanten
27 min 20 sec: Lisa vd Waal, filmbespreking
34 min 29 sec: Emile Waagenaar 2
40 min. 56 sec: Strafrechter Gerlof Meijer over zijn theatercollege.
47 min 47 sec: Emile Waagenaar 3

Radiodocumentaire ‘De jongen van Zuchthaus Siegburg’ in Het Spoor Terug, NPO Radio 1

Beluister deze documentaire 

De nieuwe radiodocumentaire van GrensGeluiden-maker René Oomen, De jongen van Zuchthaus Siegburg, wordt op 5 mei uitgezonden in het VPRO geschiedenisprogramma OVT op NPO Radio 1 (Het Spoor Terug, aanvang +- 11.20 uur). Het is het verhaal van student Theo Vogels uit Hilvarenbeek, die tijdens de Tweede Wereldoorlog in het verzet ging. Fotograaf Joep Vogels deed er twee jaar over om de geschiedenis van zijn oom in kaart te brengen. Tot dan toe was Theo onderdeel van een vaag familieverhaal waarvan niemand het fijne wist.