GrensGeluiden Supplement

Beluister de podcasts van GrensGeluiden wanneer het je uitkomt!

Op onregelmatige basis wordt door GrensGeluiden extra audio als podcast gepubliceerd. Dit kunnen afzonderlijke items of gehele programma’s zijn die eerder of helemaal niet zijn uitgezonden. Ook tekstbijdragen zijn mogelijk.

29 maart; alternatieve uitzending met gesprekken uit het culturele werkveld ivm de corona-crisis.

Presentatie: René Oomen

Claudette van de Rakt over haar boek OMG it’s me

Het is een merkwaardig fenomeen: de grote hoeveelheid selfies waar je op alle sociale media niet aan ontkomt. Voor fotograaf Claudette van de Rakt was het verschijnsel selfie uitgangspunt voor een reflectie. Het resultaat is te zien in haar recent verschenen boek ‘OMG it’s me’. De titel weerspiegelt verbazing: Oh My God, dit ben ik. Door zichzelf te fotograferen op willekeurige momenten breekt ze met de conventie van het perfecte plaatje als norm. Ze legt bovendien een relatie met de historie van vrouwelijke zelfportretten. Het is een oproep om op een open manier, zonder waardeoordeel, het eigen gezicht en lichaam te bekijken en te tonen. Behalve zelfportretten bevat haar boek eveneens tekstbijdragen van auteurs als Esther Porcelijn, Sacha Bronwasser, Anne Pillen en Sonja Prins.

22 maart; Liesbeth van Well, hoedenontwerpster & filmmaker

Presentatie: Yvonne Ton

Beluister de uitzending

This image has an empty alt attribute; its file name is Liesbeth-van-Well-Pas-op-ontvlambaar-hoeden-maken.jpg

Geen live-uitzending op 15 maart, wel Olga Majeau over haar boek ‘Een schitterend isolement.’

Presentatie: Hein van Kemenade

Beluister de uitending

Marieke Wiegel, nieuwe directeur Grote Kerk Breda

Sinds 1 januari heeft de Grote Kerk een nieuwe directeur. Marieke Wiegel is de opvolger van Willem van der Vis, die deze functie 25 jaar lang vervulde. Marieke Wiegel heeft ruim twintig jaar ervaring in de culturele sector. GrensGeluiden zocht haar op in haar eerste werkweek. Reportage: Yvonne Ton.  Foto: Reinout van den Bergh

Beluister de reportage

Radiodocumentaire ‘De jongen van Zuchthaus Siegburg’ in Het Spoor Terug, NPO Radio 1
Beluister deze documentaire 

De nieuwe radiodocumentaire van GrensGeluiden-maker René Oomen, De jongen van Zuchthaus Siegburg, werd op 5 mei uitgezonden in het VPRO geschiedenisprogramma OVT op NPO Radio 1. Het is het verhaal van student Theo Vogels uit Hilvarenbeek, die tijdens de Tweede Wereldoorlog in het verzet ging. Fotograaf Joep Vogels deed er twee jaar over om de geschiedenis van zijn oom in kaart te brengen. Tot dan toe was Theo onderdeel van een vaag familieverhaal waarvan niemand het fijne wist.